Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε κλοπές-διαρρήξεις οικιών, χρηματοκιβωτίων εταιρειών και κοινωφελών ιδρυμάτων, καθώς και κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων στον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, σε συνεργασία με το Γραφείο Συλλογής και Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας.

Σε βάρος των 13 μελών της οργάνωσης, ηλικίας από 23 έως 62 ετών, και των 10 τουλάχιστον συνεργών τους, σχηματίστηκε δικογραφία για  συγκρότηση και ένταξη, κατά περίπτωση, σε εγκληματική οργάνωση, με διαρκή δράση και ιεραρχία στη δομή της, με σκοπό τη διάπραξη του αδικήματος των διακεκριμένων κλοπών και της ληστείας, με την μορφή της ληστρικής κλοπής.

Πέντε μέλη της οργάνωσης, το ένα από τα οποία ένας 60χρονος που είναι αρχηγικό στέλεχος, είναι προφυλακισμένα σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, ενώ εκδόθηκαν ισάριθμα εντάλματα σύλληψης σε βάρος των υπολοίπων οκτώ ταυτοποιημένων μελών της.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, με σύνθεση τουλάχιστον τριών ατόμων, προσέρχονταν από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης στη Μαγνησία, με αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και πεπειραμένους οδηγούς. Κατά την άφιξή τους στην περιοχή προέβαιναν σε αφαίρεση πινακίδων κυκλοφορίας από άλλα οχήματα, τις οποίες τοποθετούσαν στα οχήματά τους, προκειμένου να μην είναι εφικτή η ταυτοποίησή τους.

Από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα εξιχνιάσθηκαν μία ληστεία, με τη μορφή ληστρικής κλοπής και πενήντα επτά κλοπές-διαρρήξεις και συγκεκριμένα τριάντα οκτώ περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών οικιών, οκτώ κλοπές - διαρρήξεις χρηματοκιβωτίων εταιριών και κοινωφελών ιδρυμάτων και έντεκα κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων, που διεπράχθησαν από το Σεπτέμβριο του 2013 έως το Φεβρουάριο του 2014 στην πόλη του Βόλου και την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας.

Η λεία των κλοπιμαίων που ήταν κυρίως χρήματα και χρυσαφικά, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 350.000 ευρώ περίπου.

Η σχηματισθείσα σε βάρος των μελών της οργάνωσης δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

Σημειώνεται ότι τα μέλη της οργάνωσης έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα.