Αύριο στις 8:30 το πρωί θα εκδικαστεί η επίθεση του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη.

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση έγινε παραμονές της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης τον Ιούνιο του 2012 στον αέρα της εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1.

Η υπόθεση

Η πολιτική αντιπαράθεση στην τηλεοπτική εκπομπή που είχε προβληθεί στις 7 Ιουνίου, ήταν σε υψηλούς τόνους και ο κ. Κασιδιάρης αντέδρασε πετώντας ένα ποτήρι με νερό προς τη Ρένα Δούρου, όταν του είπε ότι η Χρυσή Αυγή θα γυρίσει τη χώρα 500 χρόνια πίσω.

Η Λιάνα Κανέλλη αντέδρασε καταδικάζοντας την ενέργεια του κ. Κασιδιάρη, ο οποίος σηκώθηκε από τη θέση του, στράφηκε προς την κ. Κανέλη, της όρμηξε και της έριξε χαστούκι, παρά την προσπάθεια των προσκεκλημένων και του παρουσιαστή Γιώργου Παπαδάκη να αποτραπεί το επεισόδιο.

Στη συνέχεια ο κ. Κασιδιάρης αποχώρησε από την εκπομπή, η οποία διακόπηκε για λίγο ενώ οι επιθέσεις συνεχίστηκαν και κατά τη διάρκεια του διαφημιστικού διαλείμματος.

Σε βάρος του Ηλία Κασιδιάρη είχε ασκηθεί αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη από την τότε προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου για τα αδικήματα της απρόκλητης και έμπρακτης εξύβρισης και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Η υπόθεση είχε διαβιβαστεί στη Βουλή, όπου και αποφάσισε την άρση της ασυλίας του κ. Κασιδιάρη και έπειτα πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.