Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών κατέληξε τα ξημερώματα ένας σωφρονιστικός υπάλληλος που κατάπιε ποσότητες ποντικοφάρμακου. 

O 46χρονος υπάλληλος, πατέρας δύο παιδιών, είχε κληθεί σε απολογία από το υπουργείο Δικαιοσύνης, για κατοχή πλαστού τίτλου σπουδών.

Σύμφωνα με τους συναδέλφους του από την Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, ο άτυχος άνδρας είχε απολυτήριο ιδιωτικού λυκείου της Πάτρας με το οποίο και προσελήφθη.

Πριν από έναν περίπου μήνα κλήθηκε σε απολογία και έλαβε την ενημέρωση ότι διαπιστώθηκε πως  το απολυτήριο δεν είναι γνήσιο. 

Ο 46χρονος ζήτησε και πήρε αναρρωτική άδεια - προφανώς για να δει πως θα χειριστεί την κατάσταση, λένε στο newpost, οι συνάδελφοί του- φτάνοντας τα ξημερώματα της Πέμπτης να μεταφέρεται εσπευσμένα στο νοσοκομείο, μετά από πόση ποντικοφάρμακου.

Όπως λένε στο newpost οι σωφρονιστικοί, ήδη έχουν κληθεί δέκα περίπου εξωτερικοί φρουροί και σωφρονιστικοί υπάλληλοι για τον ίδιο λόγο.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν, η διαδικασία είναι ιδιαίτερα επίπονη, καθώς, αφού ενημερώνονται ότι οι τίτλοι σπουδών τους δεν ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές της πρόσληψής τους, απολύονται με διαπιστωτική πράξη και χωρίς η υπόθεσή τους να εξεταστεί σε κάποιο συμβούλιο.

«Είχε ακούσει για τη διαδικασία, άκουγε από εδώ και από εκεί ότι θα πρέπει να επιστρέψει όλους τους μισθούς που είχε εισπράξει τα τελευταία 20 χρόνια, κάποιος του είπε ότι θα δικαστεί για κακούργημα και έφτασε στην απελπισία ο άνθρωπος», λένε οι συνάδελφοί του.