current views are: 2

2 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση15:44

Στόχος των τρομοκρατών ο πρόεδρος του Ολυμπιακού

Σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης κατά του προέδρου του Ολυμπιακού και επιχειρηματία, Βαγγέλη Μαρινάκη και του προέδρου του ΣΕΒ, Θεόδωρου Φλέσσα, μεταξύ άλλων αποκάλυψε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη Τύπου με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Δημοσίευση 15:44’
αρθρο-newpost

Σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης κατά του προέδρου του Ολυμπιακού και επιχειρηματία, Βαγγέλη Μαρινάκη και του προέδρου του ΣΕΒ, Θεόδωρου Φλέσσα, μεταξύ άλλων αποκάλυψε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη Τύπου με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης κατά του προέδρου του Ολυμπιακού και επιχειρηματία, Βαγγέλη Μαρινάκη του προέδρου του ΣΕΒ, Θεόδωρου Φέσσα και του προέδρου της Ένωσης Εφοπλιστών Φεόδωρου Βενιάμη, μεταξύ άλλων αποκάλυψε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη Τύπου με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρη Τσακνάκη.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι οι έρευνες διεξάγονταν υπό πλήρη μυστικότητα και για την πορεία τους είχε πλήρη ενημέρωση ο πρωθυπουργός.

Συγκεκριμένα είπε ότι προσήχθη άτομο την ώρα που έμπαινε σε γκαράζ στο μισθωτήριο συμβόλαιο του οποίου ταυτοποιήθηκαν δαχτυλικά αποτυπώματα του Νίκου Μαζιώτη.

«Σε ιδιόχειρες σημειώσεις του υπήρχαν αναφορές και πληροφορίες, για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον Θεόδωρο Φέσσα, τη σύζυγό του Μαρία Τσελέντη και τηλέφωνα της Ένωσης Εφοπλιστών με πρόεδρο τον κ. Βενιάμη» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι υπήρχε επίσης αναφορά σε γραφεία της ΝΔ, της Siemens, της Capital, της Ιnfoquest και δύο ημερομηνίες: Την 3η Οκτωβρίου ως πρόβα τζενεράλε και την 4η Οκτωβρίου για το χτύπημα.

Ένας 25χρονος συνελήφθη, όπως ενημέρωσε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ,  ο οποίος και περιέγραψε όλο το «επιχειρησιακό σχέδιο» που είχε καταρτιστεί με ημερομηνία – ορόσημο την 4η Οκτωβρίου.

Το πρόδωσε η σχάρα του Nissan 

Όπως περιέγραψε ο αρχηγός της αστυνομίας, μετά από πληροφορίες εντοπίστηκε σε γκαράζ στον Βύρωνα μία σχάρα αυτοκινήτου και διάφορα άλλα εξαρτήματα. Διαπιστώθηκε ότι ανήκαν στο κλεμμένο Nissan Sunny που χρησιμοποιήθηκε στην βομβιστική επίθεση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Το γκαράζ τέθηκε υπό παρακολούθησε και το βράδυ της Τετάρτης ένας νεαρός, ηλικίας περίπου 25 -30 ετών, έφτασε στο σημείο.
Αμέσως οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν, με δυσκολία όπως ανέφερε ο Δημήτρης Τσακνάκης, καθώς αντιστάθηκε σθεναρά. Πάνω του βρέθηκε ηλεκτρικός μηχανισμός για την πόρτα του γκαράζ και κλειδιά.

Επίσης βρέθηκε το μισθωτήριο συμβόλαιο, στο οποίο ταυτοποιήθηκαν δαχτυλικά αποτυπώματα του Νίκου Μαζιώτη.

Στο συμβόλαιο υπήρχαν τα στοιχεία Έλληνα πολίτη ο οποίος έχει δηλώσει πως δεν έχει χάσει την ταυτότητά του, πρόκειται για υφαρπαγή στοιχείων, διευκρίνισε ο αρχηγός.

Ο νεαρός είχε και ένα σακίδιο πλάτης μέσα στο οποίο είχε μεταξύ άλλων αντικειμένο, ένα παλαιό πρωτοσέλιδο της «Εφημερίδας των Συντακτών» με τίτλο: «Τα κορόιδα πληρώνουν – Οι εφοπλιστές σαλπάρουν» και μπλοκ με χειρόγραφες σημειώσεις που θεωρείται ότι αποτελούν επιχειρησιακό σχέδιο.

Τάπερ, λουκάνικα, χρονομέτρηση διαδρομής το επιχειρησιακό σχέδιο

Οι χειρόγραφες σημειώσεις που έφερε ο νεαρός, οδήγησαν τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι «πρόλαβαν» την τελευταία στιγμή ένα μεγάλο χτύπημα: καταλυτική ημερομηνία η 4η Οκτωβρίου.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσακνάκης υπήρχαν κατοπτεύσεις του λιμανιού του Πειραιά αλλά και εφοπλιστικών γραφείων και ημερομηνιών, με τις ημερομηνίες 1/10 και 2/10, υπήρχε η ημερομηνία 3/10 με την ένδειξη «πρόβα τζενεράλε» και η ημερομηνία 4/10 με τις λέξεις: «τάπερ, ποδήλατα, λουκάνικα», όπου ως «λουκάνικα» αναφέρονται οι εκρηκτικές ύλες, σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ.

Επίσης είχε καταγραφεί χρονομέτρηση του δρομολογίου από την αρχή της Λεωφόρου Αμφιθέας μέχρι και το γκαράζ: 16 λεπτά ήταν ο χρόνος.

«Σας τονίζω ότι πολύ κοντά στο σημείο, στη λεωφόρο Συγγρού, βρίσκονται τα γραφεία της ΝΔ» τόνισε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.
Μάλιστα, επεσήμανε ότι η βεβαιότητα πως επρόκειτο να πραγματοποιηθεί κάποιο «χτύπημα» εντάθηκε όταν οι αστυνομικοί είδαν, ανάμεσα στις σημειώσεις, υποδείξεις σημείων όπου θα μπορούσαν να προμηθευτούν φιάλες οξυγόνου και ασετυλίνη.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τον νεαρό 

Ο νεαρός συλληφθείς αντιμετωπίζει ένα μακρύ κατηγορητήριο: αντίσταση, απείθεια, διακεκριμένη κλοπή, επικίνδυνη από κοινού σωματική βλάβη-για τον υπάλληλο security που τραυματίστηκα κατά την έκρηξη στην Τράπεζα της Ελλάδος- ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, κατοχή και κατασκευή από κοινού εκρηκτικών υλών.


σχετικα αρθρα