Ποινική δίωξη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και άλλα κακουργήματα ασκήθηκε στον 30χρονο ύποπτο για τρομοκρατία και φερόμενο ως συνεργάτη του Νίκου Μαζιώτη ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης στον Βύρωνα. 

Ο 30χρονος που δεν έχει ξανά απασχολήσει τις Αρχές (εκτιμάται ότι είναι το νέο... αίμα της ομάδας Μαζιώτη) βρίσκεται πλέον στη ΓΑΔΑ ενώ κατά την απολογία του δεν αποκάλυψε τα στοιχεία της ταυτότητας του και η ΕΛ.ΑΣ. προσανατολίζεται στο να δημοσιοποιήσει την φωτογραφία του. Για τις Αρχές οι έρευνες συνεχίζονται και θεωρείται μεγάλη επιτυχία η συγκεκριμένη υπόθεση καθώς πρόλαβαν σίγουρο χτύπημα μεγάλης έκτασης. 

Βέβαια, πονοκέφαλος για την ΕΛ.ΑΣ. παραμένει ότι η γιάφκα του Νίκου Μαζιώτη δεν έχει εντοπιστεί ακόμη. Η Αντιτρομοκρατική έφτασε στη σύλληψη του 30χρονου έπειτα από παρακολουθήσεις αξιοποιώντας στοιχεία και τηλεφωνήματα. Οι αστυνομικοί βρίσκονταν στον Βύρωνα απέναντι από το γκαράζ για το οποίο ο ύποπτος ενημέρωσε ιδιοκτήτη καφενείου ότι έφερε τα κλειδιά. Στο άκουσμα της εν λόγω φράσης οι αστυνομικοί έδρασαν άμεσα και παγίδευσαν τον 30χρονο. 

Τον... πρόδωσαν 

Αρχικά εντοπίστηκε σε γκαράζ στον Βύρωνα μία σχάρα αυτοκινήτου και διάφορα άλλα εξαρτήματα. Διαπιστώθηκε ότι ανήκαν στο κλεμμένο Nissan Sunny που χρησιμοποιήθηκε στην βομβιστική επίθεση της Τράπεζας της Ελλάδος

Το γκαράζ τέθηκε υπό παρακολούθησε και το βράδυ της Τετάρτης ένας νεαρός έφτασε στο σημείο. 

Αμέσως οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν, με δυσκολία όπως ανέφερε ο Δημήτρης Τσακνάκης, καθώς αντιστάθηκε σθεναρά. Πάνω του βρέθηκε ηλεκτρικός μηχανισμός για την πόρτα του γκαράζ και κλειδιά. Επίσης βρέθηκε το μισθωτήριο συμβόλαιο, στο οποίο ταυτοποιήθηκαν δαχτυλικά αποτυπώματα του Νίκου Μαζιώτη. 

Στο συμβόλαιο υπήρχαν τα στοιχεία Έλληνα πολίτη ο οποίος έχει δηλώσει πως δεν έχει χάσει την ταυτότητά του, πρόκειται για υφαρπαγή στοιχείων. 

Οι χειρόγραφες σημειώσεις που έφερε σε σακίδιο ο νεαρός, οδήγησαν τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι «πρόλαβαν» την τελευταία στιγμή ένα μεγάλο χτύπημα: καταλυτική ημερομηνία η 4η Οκτωβρίου, ημερομηνία που συμπίπτει με τα γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας και την ομιλία του πρωθυπουργού. Όπως ανέφερε και χτες ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. υπήρχαν κατοπτεύσεις του λιμανιού του Πειραιά αλλά και εφοπλιστικών γραφείων και ημερομηνιών, με τις ημερομηνίες 1/10 και 2/10, υπήρχε η ημερομηνία 3/10 με την ένδειξη «πρόβα τζενεράλε» και η ημερομηνία 4/10 με τις λέξεις: «τάπερ, ποδήλατα, λουκάνικα», όπου ως «λουκάνικα» αναφέρονται οι εκρηκτικές ύλες, σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ. 

Επίσης είχε καταγραφεί χρονομέτρηση του δρομολογίου από την αρχή της Λεωφόρου Αμφιθέας μέχρι και το γκαράζ: 16 λεπτά ήταν ο χρόνος. 

«Σας τονίζω ότι πολύ κοντά στο σημείο, στη λεωφόρο Συγγρού, βρίσκονται τα γραφεία της ΝΔ» τόνισε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα, επεσήμανε ότι η βεβαιότητα πως επρόκειτο να πραγματοποιηθεί κάποιο «χτύπημα» εντάθηκε όταν οι αστυνομικοί είδαν, ανάμεσα στις σημειώσεις, υποδείξεις σημείων όπου θα μπορούσαν να προμηθευτούν φιάλες οξυγόνου και ασετυλίνη. 

Οι... στόχοι 

Σε ιδιόχειρες σημειώσεις του υπήρχαν αναφορές και πληροφορίες, για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον Θεόδωρο Φέσσα, τη σύζυγό του Μαρία Τσελέντη και τηλέφωνα της Ένωσης Εφοπλιστών με πρόεδρο τον κ. Βενιάμη ενώ υπήρχε επίσης αναφορά σε γραφεία της ΝΔ, της Siemens, της Capital, της Ιnfoquest και δύο ημερομηνίες: Την 3η Οκτωβρίου ως πρόβα τζενεράλε και την 4η Οκτωβρίου για το χτύπημα. 

ΑΝ. ΓΑΛ.