Μια πολύ ομορφη γιορτή πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) στη Νεάπολη της Θεσσαλονίκης, καθώς η Τριανταφυλλιά Τσαφή έσβησε 100 κεράκια στη γενέθλια τούρτα της.

Η καθιερωμένη ευχή «να τα εκατοστήσεις» μετατράπηκε από όλους σε «να τα χιλιάσεις» με ροζ μπαλόνια, τούρτα που είχε επάνω το νούμερο 100, μουσική, φαγητό να περιλαμβάνονται στο πάρτι – έκπληξη που έκαναν στην κυρία Τριανταφυλλιά τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά της, οι φίλοι και οι φίλες της, οι άνθρωποι του ΚΗΦΗ και η δημοτική αρχή του Δήμου Νεάπολης – Συκεών με επικεφαλής τον δήμαρχο, Σίμο Δανιηλίδη.

«Είμαι πολύ χαρούμενη, είναι μια όμορφη μέρα» έλεγε και ξαναέλεγε η αιωνόβια γυναίκα την ώρα που οι παρευρισκόμενοι την αγκάλιαζαν και της εύχονταν υγεία και περαιτέρω ευτυχία με αφορμή τα γενέθλια της.

Την ιδέα για το πάρτι – έκπληξη της κ.Τριανταφυλλιάς είχε η υπεύθυνη του ΚΗΦΗ, Δήμητρα Βουλγαρίδου, η οποία μαζί με το υπόλοιπο προσωπικό (νοσηλευτές, κοινωνικούς φροντιστές και οδηγούς) υποδέχεται καθημερινά τους 15 ηλικιωμένους, που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν, λόγω κινητικών δυσκολιών, άνοιας και άλλων προβλημάτων και χρειάζονται φροντίδα.

Η αιωνόβια πλέον γυναίκα δίνει το παρών στο ΚΗΦΗ της Νεάπολης τα τελευταία τρία χρόνια. Εκεί τρώει το πρωινό της, κάνει ορθοσωμική γυμναστική, πίνει τσάι παρέα με τις φίλες της... ενώ έως και πέρσι ζωγράφιζε και έκανε σχέδια με πλαστελίνη!

Η Τριανταφυλλιά Τσάφη γεννήθηκε το 1914 στη Γαλατινή Κοζάνης και στον πόλεμο του '40 έχασε τον άντρα της στην Κορυτσά, έχοντας ένα γιο μόλις 6 ετών. Στη συνέχεια ξαναπαντρεύτηκε και έκανε μια κόρη, ενώ μεγάλωσε και τα 5 παιδιά που ήδη είχε ο δεύτερος άντρας της. Στο σύνολο αυτή τη στιγμή μετρά 7 παιδιά, 11 εγγόνια, 18 δισέγγονα και 3 τρισέγγονα!

Αυτό θα πει ευτυχία...