Την σθεναρή αντίσταση του 30χρονου να συνεργαστεί στο ο,τιδήποτε προσπαθούν από χτες το βράδυ να κάμψουν οι αστυνομικοί, που βρίσκονται κοντά στην ταυτοποίηση του συλληφθέντα

Πρόκειται για Έλληνα με λευκό ποινικό μητρώο και πληροφορίες για ταυτοποίηση του από την ΕΛ.ΑΣ. διακινούνται χωρίς να επιβεβαιώνονται επίσημα. Υπενθυμίζεται επίσης ότι στον 30χρονο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση ενώ βαρύνεται και με άλλες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Η ΕΛ.ΑΣ. προσανατολίζεται στο να δημοσιοποιήσει την φωτογραφία του για να μάθει περισσότερες πληροφορίες από πολίτες που τον είχαν δει.

Αν και ο 30χρονος εκτιμάται ότι είναι φρέσκο πρόσωπο στην τρομοκρατία, τον αποκαλούν «νεοσύλλεκτο» δεν αποκλείεται κατά την ΕΛ.ΑΣ. να προέρχεται από τους κόλπους της φίλα προκείμενης προς τον Επαναστατικό Αγώνα, Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών που έχει αναλάβει και την ευθύνη για την επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι η σχέση του συλληφθέντα με τον Μαζιώτη είναι πρώιμη μεν ωστόσο αρκετή για να έχει «στρατολογηθεί» από εκείνον και να αποτελεί έναν από μια μεγάλη ομάδα συνεχιστών του κρατούμενου στο τοπίο της τρομοκρατίας.

Ο 30χρονος επίσης τηρεί την τακτική του «τρελού» μη απαντώντας σε ερωτήσεις των αστυνομικών, μιλώντας σε άλλη γλώσσα  Οι αστυνομικοί που τον παρακολουθούσαν και προσπάθησαν να τον ακινητοποίησουν δυσκολεύτηκαν πολύ και λόγω του σωματότυπού του. H δικηγόρος του 30χρονου είναι η Ιωάννα Κούρτοβικ που είχε αναλάβει και την υπεράσπιση του Δημήτρη Κουφοντίνα και της Αγγελικής Σωτηροπούλου στην υπόθεση της 17 Νοέμβρη.

Ωστόσο, οι έρευνες συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα για τον εντοπισμό επιπλέον στοιχείων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον πολυπόθητο στόχο, δηλαδή τη γιάφκα του Νίκου Μαζιώτη.

Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής έχουν τεθεί οι σημειώσεις που βρέθηκαν πάνω στον νεαρό, που συνελήφθη χθες στον Βύρωνα, σε γκαράζ που είχε νοικιάσει τον Ιούνιο του 2013 ο ίδιος ο Νίκος Μαζιώτης. Σύμφωνα με αυτές, στόχος των τρομοκρατών ήταν εφοπλιστές, επιχειρηματίες, κτίρια εταιρειών, αλλά και τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Η Αντιτρομοκρατική έφτασε στη σύλληψη του 30χρονου έπειτα από παρακολουθήσεις αξιοποιώντας στοιχεία και τηλεφωνήματα. Οι αστυνομικοί βρίσκονταν στον Βύρωνα απέναντι από το γκαράζ για το οποίο ο ύποπτος ενημέρωσε ιδιοκτήτη καφενείου ότι έφερε τα κλειδιά. Στο άκουσμα της εν λόγω φράσης οι αστυνομικοί έδρασαν άμεσα και παγίδευσαν τον 30χρονο.