Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Μια απίστευτη ιστορία αποκαλύφθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ένα βρέφος 8 μηνών είχε για σπίτι του... ένα παγκάκι στο προαύλιο της εκκλησίας Άγιος Μηνάς.

Εκεί κοιμόταν το αγοράκι με την 21 ετών μητέρα του και τον 46χρονο παππού του.

Εκεί τους βρήκαν κάτοικοι της περιοχής, κάτω από την καταρρακτώδη βροχή και ειδοποιήσαν τα μέλη της ομάδας Αλληλεγγύης της Αγίας Αικατερίνης.

«Συγκλονιστήκαμε όλοι με την εικόνα του παιδιού να κοιμάται στο βρεγμένο παγκάκι. Αυτό ήταν το σπίτι του. Ήταν τραγικό», λέει στο newpost ο πρόεδρος της ομάδας, Μηνάς Χατζηδάκης.

Πρόκειται για οικογένεια Κρητικών, οι οποίοι λόγω οικονομικών προβλημάτων έχασαν το σπίτι τους και τώρα, φιλοξενούνται στα γραφεία της ομάδας αλληλεγγύης:

«Έχουμε στα γραφεία ένα κρεβάτι, όπου κοιμάται η μητέρα με το μωρό. Φέραμε και ένα στρώμα στο οποίο κοιμάται ο παππούς του παιδιού. Γείτονες έχουν φέρει τρόφιμα και ρούχα για το μωρό αλλά και για τους δύο ενήλικες. Αναζητούμε, όμως, μια πιο μόνιμη λύση. Μια δουλειά για τον παππού, ο οποίος είναι μακροχρόνια άνεργος και οικονομική βοήθεια για τα δύο πρώτα ενοίκια διαμερίσματος, ώστε να στεγαστούν. Μετά τους δυο μήνες, θα δούμε πώς θα τα βολέψουμε», λέει ο κ. Χατζηδάκης.

Για την οικογένεια, έχουν δοθεί και δύο κινητά τηλέφωνα μελών της ομάδας Αλληλεγγύης της Αγίας Αικατερίνης, προκειμένου όσοι μπορούν, να βοηθήσουν να λυθεί το πρόβλημα.


(τηλέφωνα επικοινωνίας: 6945997219, 6983474082)