current views are: 1

4 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση07:23

Mυστικά για βελούδινη επιδερμίδα

Οι περισσότερες γυναίκες ρωτάνε: Πώς μπορώ να πετύχω την τέλεια βελούδινη επιδερμίδα; Αυτός είναι, λοιπόν, ο τρόπος. 

Δημοσίευση 07:23’
αρθρο-newpost

Οι περισσότερες γυναίκες ρωτάνε: Πώς μπορώ να πετύχω την τέλεια βελούδινη επιδερμίδα; Αυτός είναι, λοιπόν, ο τρόπος. 

Οι περισσότερες γυναίκες ρωτάνε: Πώς μπορώ να πετύχω την τέλεια βελούδινη επιδερμίδα; Αυτός είναι, λοιπόν, ο τρόπος. 

-Βάλε τις σωστές βάσεις
Η βάση (base) που θα απλώσουμε πριν από το μέικ απ παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο για τη διάρκεια του μακιγιάζ. Πριν λοιπόν βάλουμε τη βάση, σημαντικό ρόλο παίζει το ντεμακιγιάζ. 

Να αφαιρέσουμε κάθε ίχνος από το προηγούμενο μακιγιάζ, καθώς και τη λιπαρότητα που μπορεί να έχει δημιουργηθεί. Στη συνέχεια η καθημερινή κρέμα μας (σε μικρή ποσότητα) είναι απαραίτητη για να ενυδατώσει το πρόσωπο και να είναι έτοιμο να δεχτεί το μακιγιάζ. 

Αφήνουμε 15 λεπτά ώστε να απορροφηθεί καλά η ενυδατική και στη συνέχεια βάζουμε τη βάση (η οποία είναι πάντα διάφανη και δημιουργεί ένα λεπτό φιλμ πάνω στην επιδερμίδα, βοηθώντας να κρατήσει περισσότερο το μακιγιάζ). Μόλις απλώσουμε τη βάση, περνάμε στο foundation.

-Διάλεξε τη σωστή απόχρωση μέικ απ
Το μέικ απ (foundation) είναι αυτό που θα αναδείξει το μακιγιάζ, καθώς βάζει τα σωστά θεμέλια για να το δημιουργήσεις. 

Πώς επιλέγω τη σωστή απόχρωση μέικ απ; Το μυστικό που θα μοιραστώ μαζί σας είναι πως πρέπει να έχετε στο νεσεσέρ σας όχι μία, αλλά δύο διαφορετικές αποχρώσεις. Έτσι θα είστε οπλισμένες πάντα και για τις 4 εποχές του χρόνου. 

Μια ανοιχτή και μία σκούρα απόχρωση θα γίνουν ο καλύτερος σύμμαχός σου, καθώς θα τις αναμειγνύεις ανάλογα με το μαύρισμά σου. 

Το σωστό σημείο για να δεις ποιο χρώμα είναι αυτό που σου ταιριάζει είναι να το δοκιμάσεις στο λαιμό και όχι στο χέρι όπως συνηθίζεται, γιατί τα σημεία που πρέπει να έχουν απόλυτη χρωματική αρμονία είναι το πρόσωπο με το μπούστο (και όχι το πρόσωπο με το χέρι). 

-Άπλωσέ το σωστά 

Αφού λοιπόν αναμείξεις τα μέικ απ, δημιουργώντας τη σωστή απόχρωση, ο σωστός τρόπος για να το απλώσεις είναι με ένα πινέλο μέικ απ. Απλώνουμε το μέικ απ σε όλο το πρόσωπο, εκτός από την περιοχή κάτω από τα μάτια (το δέρμα εκεί είναι πολύ λεπτό και δεν πρέπει να τη «φορτώνουμε» με προϊόντα, παρά μόνο με ένα ελαφρύ κονσίλερ, που θα μπει μετά την εφαρμογή του μέικ απ). 

Ιδιαίτερη προσοχή θα δώσουμε στις φύτρες των μαλλιών, στις οποίες θέλουμε να σβήνει αρμονικά το μέικ απ και να μην κάνει γραμμή. 

Το ιδανικό είναι να σβήσουμε με τα δάχτυλά μας για καλύτερο και πιο φυσικό αποτέλεσμα. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι να κατεβάσουμε το foundation χαμηλά στο λαιμό για να μην υπάρχουν αντιαισθητικές διχρωμίες και το μακιγιάζ μας να μην δίνει την αίσθηση μάσκας. 

Ολοκληρώνοντας το μέικ απ, βάζεις κονσίλερ και στη συνέχεια με ένα φαρδύ πινέλο περνάς μια διάφανη loose πούδρα σε όλη την επιφάνεια του προσώπου για να δημιουργήσεις ένα φίλτρο που προστατεύει από τη λιπαρότητα.
 


σχετικα αρθρα