Γράφει η Αναστασία Γαλάνη

Νέες έρευνες πραγματοποιεί η Aντιτρομοκρατική στην Αττική και κυρίως στο κέντρο της Αθήνας για την ανεύρεση χώρων που πιθανόν να χρησιμοποιούσε ο συλληφθέντας στον Βύρωνα Αντώνης Σταμπούλος καθώς οι αστυνομικοί βρήκαν κλειδιά πάνω του. Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα επιχείρηση στην Κυψέλη που είχε νοικιάσει ο 31χρονος, αλλά και στο Θησείο όπου διατηρούσε εργαστήριο η αδερφή του.

Η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι τα δεκάδες κλειδιά οδηγούν σε διαμερίσματα κρηφύγετα και πιθανόν σε κάποια μεγάλη γιάφκα και ήδη η Αντιτρομοκρατική βρίσκεται κοντά στον εντοπισμό ορισμένων εξ αυτών με πιο αισιόδοξο σενάριο να βρεθεί μπροστά στη γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα. Ωστόσο, πρωταρχικός στόχος είναι να έρθουν κοντά σε οπλισμό και συνεργούς του συλληφθέντα.

Την ίδια ώρα αποκλεισμένη παραμένει από χτες το βράδυ η γειτονιά του 31χρονου στο Μαρούσι, όπου βρίσκεται το πατρικό του σπίτι και ιδιαίτερη εντύπωση και ερωτήματα έχει προκαλέσει στους αστυνομικούς ότι ο Σταμπούλος έμενε λίγα μέτρα μακριά από τον Νίκο Μαζιώτη στο Μαρούσι.

Προσπάθειες γίνονται για να βρεθούν οι ουσίες με τις οποίες θα κατασκευάζοταν ο εκρηκτικός μηχανισμός στο επικείμενο χτύπημα που ετοιμαζόταν για σήμερα.

Ο 31χρονος  πάντως διατηρεί την ίδια αρνητική στάση απέναντι στις αρχές κάνοντας τα πάντα για να μην συνεργαστεί και να δυσχεράνει το έργο των διωκτικών αρχών. Μάλιστα σήμερα αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου κείμενο όπου ο Σταμπούλος δηλώνει αναρχικός και πιστός στην καρδιά του στην επανάσταση, ενώ περιγράφει τις στιγμές της κράτησής του στη ΓΑΔΑ.

Για την Αστυνομία πάντως ο Αντώνης Σταμπούλος είναι σίγουρα συνεργός του Νίκου Μαζιώτη.