Νέες αποκαλύψεις για τη Χρυσή Αυγή βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Η τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του προφυλακισμένου βουλευτή του κόμματος, Γιάννη Λαγού και του Σωτήρη Δεβελέκου, που δημοσιεύει το «Έθνος της Κυριακής» σοκάρει, αφού δείχνει συγκάλυψη του βιασμού ενός κοριτσιού από την τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής στην Σπάρτη.

Πρόκειται για ένα ηχητικό απόσπασμα από μία ακόμη τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των δύο κορυφαίων στελεχών της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι κατηγορούν τον «κονφερανσιέ» Ηλία Κασιδιάρη και τον «μ@@@α» Χρήστο Παππά.

Ο διάλογος με την αναφορά στο κορίτσι:

Σ: Σου λέω θα γίνει αργά ή γρήγορα, θα γίνει κάνα νταχτιρντί χοντρό, δηλαδή εγώ το προβλέπω. Εχθές επειδή το συζήτησα με τον Μάκη του λέω προβλέπω μπόρα και θα έρθει και πολύ σύντομα.

Γ: Θα έρθουν.

Σ: Έχουμε φτάσει στο απροχώρητο.

Γ: Ξέρεις τι θα γίνει μέχρι τις εκλογές θα πάνε καλά. Πηγαίνει μόνο του το τρένο, θα πάμε καλά με τις εκλογές και μετά τις εκλογές εκείνες θα αρχίσει φίλε το μεγάλο το σόου. Εκεί που θα έχεις βάλει 50 βουλευτές μέσα που θα είναι το κάθε καρυδιάς καρύδι, εκεί που θα έχεις γεμίσει με συμβουλάτορες και με έτσι και με άτομα που παίζουν. Καταρχήν έχει χαθεί παντελώς η ιεραρχία μέσα στη Χρυσή Αυγή.

Σ: Καμία.

Γ: Δεν βγαίνει άκρη έτσι φίλε. Έχουμε χάσει τον μπούσουλα σου μιλάω. Ρε με πήρανε τηλέφωνο από την τοπική την περασμένη εβδομάδα πριν δέκα μέρες από τη Σπάρτη για ένα περιστατικό που βιάσανε, ασελγήσανε ξέρω εγώ δεν βιάσανε στο κοριτσάκι μιας τύπισσας, η οποία έριχνε (ακατάληπτο) στα γραφεία.

Το ντοκουμέντο ρίχνει φως και στη δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης, καθώς και τα δυο μέλη είχαν άμεση πρόσβαση στον αρχηγό, Νίκο Μιχαλολιάκο και πολύ καλή γνώση των εσωτερικών του κόμματος. Μάλιστα, λένε, ότι μετά τις εκλογές και την είσοδο του κόμματος στην Βουλή άλλαξαν πολύ τα πράγματα. «Μπορεί πριν πέντε χρόνια να είχαμε δυο δραχμές στην τσέπη, αλλά κοιμόμασταν ήρεμοι», λένε.

Σημειώνεται ότι ο Λαγός, πριν γίνει βουλευτής Β' Πειραιά ήταν οδηγός και ασφάλεια του αρχηγού και ο Δενελέκος τον διαδέχθηκε όταν ο πρώτος αναβαθμίστηκε.