current views are: 3

5 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση06:24

Στον ανακριτή ο Σταμπούλος – Η πλαστή ταυτότητα, το γκαράζ και η σημείωση (φωτό)

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τη δράση του Αντώνη Σταμπούλου που συνελήφθη στον Βύρωνα, ενώ σήμερα ο συλληφθείς, φερόμενος ως συνεργός του Νίκου Μαζιώτη θα εμφανιστεί ενώπιον του ανακριτή.

Δημοσίευση 06:24’
αρθρο-newpost

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τη δράση του Αντώνη Σταμπούλου που συνελήφθη στον Βύρωνα, ενώ σήμερα ο συλληφθείς, φερόμενος ως συνεργός του Νίκου Μαζιώτη θα εμφανιστεί ενώπιον του ανακριτή.

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τη δράση του Αντώνη Σταμπούλου που συνελήφθη στον Βύρωνα, με τον 31χρονο συλληφθέντα να οδηγείται το πρωί ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή, που χειρίζεται υποθέσεις τρομοκρατίας.

Ο νεαρός,  που συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης και φέρεται να ανήκει στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος με βασική τη συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και, σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, που σχηματίστηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε βάρος του, φέρεται να είναι σημαντικό μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, με στενή σχέση με τον καταδικασμένο για τη δράση της, Νίκο Μαζιώτη.

Θεωρείται, πάντως, βέβαιο ότι ο κατηγορούμενος θα τηρήσει αρνητική στάση ενώπιον του ανακριτή επικαλούμενος το δικαίωμα σιωπής, κάτι που προκύπτει και από επιστολή που αναρτήθηκε χθες στην ιστοσελίδα Indymedia και φέρει την υπογραφή του.

Υπενθυμίζεται ότι στη συγκεκριμένη επιστολή ο Σταμπούλος αυτοπροσδιορίζεται ως «αναρχικός επαναστάτης», τονίζει ότι δεν θα απολογηθεί «στους φύλακες της αστικής νομιμότητας» και αναφέρει: «Το τι έκανα, ποιος είμαι και γιατί βρισκόμουν εκεί που με συνέλαβαν δεν είναι υπόθεση της αστυνομίας και των εισαγγελέων, αλλά δική μου».

Ο κατηγορούμενος δηλώνει «αιχμάλωτος στα χέρια των υπηρετών του Κεφαλαίου», ενώ σχολιάζει όσα στοιχεία, περί του σημειωματάριου και των χρονομετρημένων διαδρομών, έχουν διαρρεύσει στον Τύπο για την υπόθεση του. «Μέσω της κοπτορραπτικής φτιάχνουν μία ιστορία που να ταιριάζει στο σενάριό τους» γράφει.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Οι έρευνες πραγματοποιούνται κυρίως στο κέντρο της Αθήνας για την ανεύρεση χώρων που πιθανόν να χρησιμοποιούσε ο Αντ. Σταμπούλος καθώς οι αστυνομικοί βρήκαν κλειδιά πάνω του. Σε επιχείρηση στην Κυψέλη που είχε νοικιάσει ο 31χρονος, αλλά και στο Θησείο όπου διατηρούσε εργαστήριο η αδερφή του δεν βρέθηκαν σημαντικά στοιχεία ούτε όπλα παρα μόνο κινητά τηλέφωνα.

Η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι τα κλειδιά οδηγούν σε διαμερίσματα κρησφύγετα και πιθανόν σε κάποια μεγάλη γιάφκα και ήδη η Αντιτρομοκρατική βρίσκεται κοντά στον εντοπισμό ορισμένων εξ αυτών με πιο αισιόδοξο σενάριο να βρεθεί μπροστά στη γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα. Ωστόσο, πρωταρχικός στόχος είναι να έρθουν κοντά σε οπλισμό και συνεργούς του 31χρονου.

Η γιάφκα και το σημείωμα

Η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» δημοσίευσε εικόνα από το γκαράζ-γιάφκα στο Βύρωνα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το στιγμιότυπο τραβήχθηκε λίγο πριν από την έφοδο της Αντιτρομοκρατικής και εμφανίζεται σε αυτήν η σχάρα από το Nissan Sunny που είχε εκραγεί έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Την ίδια ώρα, η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» δημοσιεύει ιδιόχειρο σημείωμα του 31χρονου.

Η πλαστή ταυτότητα

Παράλλληλα, μετά τη νέα φωτογραφία του συλληφθέντα που έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. όπου ο 31χρονος απεικονίζεται όπως είναι σήμερα, δόθηκαν στη δημοσιότητα και οι φωτογραφίες της πλαστής αστυνομικής ταυτότητας είχε χρησιμοποιήσει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, μετά από σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, δόθηκαν στη δημοσιότητα τέσσερις φωτογραφίες, που απεικονίζουν καταφανώς πλαστό δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, το οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε κατά τη διάρκεια των ερευνών που διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά τη σύλληψη του κατηγορούμενου για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Το συγκεκριμένο πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας βρέθηκε σήμερα σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας και όπως προέκυψε, είχε χρησιμοποιηθεί για την ενοικίαση του χώρου από τον συλληφθέντα.

Το πλαστό Δελτίο φέρει αριθμό ΑΑ 011583 και φέρεται να έχει εκδοθεί την 04-03-2005 από το Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Δημητρίου, υπό στοιχεία ΤΣΕΡΓΑΣ Ευθύμιος του Κωνσταντίνου και της Πηνελόπης, γεννηθείς την 26-07-1987 στην Αθήνα, που αντιστοιχούν σε στοιχεία πραγματικού ατόμου, που δεν σχετίζεται με την ερευνώμενη υπόθεση.


σχετικα αρθρα