Καραμπόλα με δεκάδες αυτοκίνητα σημειώθηκε λίγο μετά τις 10:20 το πρωί στην Εγνατία Οδό στο ρεύμα από Βέροια προς Θεσσαλονίκη, εξαιτίας «τρελής» πορείας νταλίκας, με αποτέλεσμα να έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον τέσσερα άτομα.

Ο οδηγός της νταλίκας συνελήφθη λίγη ώρα μετά το τραγικό συμβάν. Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για αλλοδαπό οδηγό, ο οποίος κρατείται στη Βέροια και αναμένεται να δώσει εξηγήσεις για το τι ακριβώς συνέβη και για ποιον λόγο έπεσε πάνω στα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα.

Η νταλίκα, στο ύψος του χωριού Μέση, στον κόμβο ανάμεσα από Βέροια και Κουλούρα, προσέκρουσε πάνω σε περισσότερα από 35 οχήματα και με τα έως τώρα στοιχεία βρήκαν τον θάνατο τέσσερα άτομα και τραυματίστηκαν άλλα τουλάχιστον 30. Από την καραμπόλα τα εμπλεκόμενα αυτοκίνητα έγιναν μια μάζα, ενώ κάποια παραδόθηκαν στις φλόγες.

Σύμφωνα με τον διοικητή Κεντρικής Μακεδονίας του Πυροσβεστικού Σώματος, Χρύσανθο Αθανασόπουλο, ο οποίος βρίσκεται στο σημείο της δυστυχήματος και έκανε δηλώσεις στο ΑΠΕ–ΜΠΕ, πρόκειται για «φοβερή καραμπόλα και για μάζες αυτοκινήτων», ενώ σημείωσε πως ενεπλάκησαν περισσότερα από 35 αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και τρεις νταλίκες.

Η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό, στον κόμβο της Βέροιας, έχει διακοπεί και στα δύο ρεύματα και η κίνηση των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτήριες οδούς.