Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή, Ευτύχη Νικόπουλο, ο Αντώνης Σταμπούλος, που συνελήφθη την Πέμπτη στον Βύρωνα και φέρεται να είναι μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» και συνεργός του Νίκου Μαζιώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε να απολογηθεί έως ότου -όπως αναφέρει η συνήγορός του, Ιωάννα Κούρτοβικ- να ενημερωθεί για τη δικογραφία, που έχει σχηματισθεί σε βάρος του.

Σε δήλωσή της η κυρία Κούρτοβικ, αναφερόμενη σε όσα έχουν διαρρεύσει στον Τύπο σχετικά με τον εντολέα της και τα κατασχεθέντα από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, υποστήριξε ότι όλο αυτό το υλικό δεν περιλαμβάνεται στη δικογραφία. «Αυτό το πανηγύρι δεν αντιστοιχεί με τίποτα στο υλικό που υπάρχει αυτή τη στιγμή στα χέρια του ανακριτή. Αν δίνεται υλικό στα μίντια και όχι στον κατηγορούμενο και τον ανακριτή, υπάρχουν σοβαρές παραβιάσεις του νόμου, του τεκμηρίου αθωότητας του κατηγορουμένου» είπε.

Τέλος, η κ. Κούρτοβικ υποστηρίζει ότι στο κατηγορητήριο που συντάχθηκε για τον εντολέα της δεν προσδιορίζεται η σχέση του με τις πράξεις που του αποδίδονται.

Ο 31χρονος είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ένταξης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, έκρηξης, κατοχής εκρηκτικών, κλοπής, πλαστογραφίας, αντίστασης κατά της αρχής, ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και οπλοφορίας.

Σημειώνεται ότι από τις αρχές, εντοπίστηκε το όχημά του, στην περιοχή του Περιστερίου. Πλέον, το βάρος των ερευνών πέφτει στα εγκληματολογικά εργαστήρια, όπου μεταξύ άλλων προσπαθούν να βρουν που αντιστοιχούν τα κλειδιά που έχουν βρει αλλά εξετάζουν και τις χειρόγραφες σημειώσεις με διευθύνσεις.

Στο μικροσκόπιο είναι και το ενδεχόμενο να υπάρχει DNA ή αποτυπώματα στα στοιχεία που εντοπίστηκαν στο πατρικό του σπίτι στο Μαρούσι και στο διαμέρισμα στα Πατήσια. Ερευνούν ακόμη και τις ιατρικές εξετάσεις που βρέθηκαν μέσα στην μοτοσικλέτα του και τα δυο βιογραφικά που είχε έτοιμα να στείλει σε εταιρίες.

Με ενδαφέρον αναμένεται το αποτέλεσμα από την εξέταση των βίντεο για να φανεί αν η μηχανή του Σταμπούλου ήταν στην επίθεση του Επαναστατικού Αγώνα στην Τράπεζα της Ελλάδος. Σττο μικροσκόπιο είναι και η ληστεία στην Κλειτορία και κυρίως εάν ο 31χρονος έλαβε μέρος μαζί με τον Νίκο Μαζιώτη.

Οι αστυνομικοί καταβάλλουν προσπάθειες ώστε να εντοπίσουν τη γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα πριν την αδειάσουν οι συνεργάτες του Σταμπούλου.