Δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας και Μπανγκλαντές, κάτοικοι Τουρκίας, ηλικίας 64 και 23 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν το Σάββατο, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν στην παρέβρια περιοχή Πετράδων Διδυμοτείχου, την ώρα που μετέφεραν παράνομα στη χώρα μας, με πλαστική βάρκα, επτά λαθρομετανάστες από την Τουρκία στη χώρα μας. Με την σύλληψή τους, απετράπη, επίσης, η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος, σε άλλους περίπου είκοσι λαθρομετανάστες, που περίμεναν στην τουρκική πλευρά.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών στο Ελληνικό έδαφος. Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας. Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

Από τις αρχές του έτους, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή ευθύνης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, έχουν συλληφθεί, συνολικά, δέκα οκτώ διακινητές λαθρομεταναστών.