Άρχισε κανονικά σήμερα η μεταφορά του μεγαλύτερου μέρους των μαθητών από και προς τα σχολεία τους στο νομό Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Θεοφάνη Παπά, τα πρώτα εντάλματα πληρωμών για τους λεωφορειούχους εκδόθηκαν την περασμένη Παρασκευή.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τον κ. Παπά, υπήρξαν συνεχείς επαφές των αρμόδιων και εμπλεκόμενων φορέων, με στόχο τα αδιάθετα δρομολόγια (περίπου 75) να καλυφθούν. Πρόκειται για δρομολόγια που αφορούν κυρίως ΕΠΑΛ (μεταξύ των οποίων της Επανομής και του Λαγκαδά) και σχολεία στον δήμο Λαγκαδά, τον δήμο Βόλβης και ορεινές περιοχές του νομού.

Σε ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης επισημαίνει ότι, η μεταφορά των μαθητών του σχολείου δεν μπορεί να ξεκινήσει καθώς έχουν διατεθεί 6 δρομολόγια που μπορούν να εξυπηρετήσουν 271 μαθητές, ενώ το σχολείο έχει 357.

Οι γονείς καλούν τον κ. Παπά να πάει στο σχολείο στις 15.45, ώρα που σχολούν τα παιδιά, για "να αντιληφθεί το πρόβλημα σε όλη του την έκταση". Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι δεν αποκλείεται να μεταβεί στο σχολείο για να συζητήσει το θέμα με τους γονείς και να συνεργαστούν για την επίλυσή του.