Για τις 31 Οκτωβρίου αναβλήθηκε η δίκη της δολοφονίας της 42χρονης Ναταλίας Βουτσινά, που άρχισε σήμερα στο Αίγιο.

Ο 33χρονος δράστης τον Νοέμβριο του 2013 την είχε μαχαιρώσει την ώρα που κοιμόταν μέσα στο σπίτι που έμενε με τον σύντροφό της και την κόρη τους, στην περιοχή του Ρίου, με το έγκλημα να συγκλονίζει το πανελλήνιο. 

Υπενθυμίζεται πως τότε ο 33χρονος, ισχυριζόταν ότι διατηρούσε ερωτική σχέση με τη 42χρονη, κάτι που απέρριψε κατηγορηματικά από την πρώτη στιγμή ο σύντροφός της. 

Σήμερα, ο κατηγορούμενος άλλαξε υπερασπιστική γραμμή, καταθέτοντας αίτημα προκειμένου να οριστεί ανεξάρτητος πραγματογνώμονας, για να εξετάσει τον ισχυρισμό, ότι το 2008 όταν ο δράστης βρισκόταν στην χώρα του, είχε ατύχημα, με αποτέλεσμα να εμφανίζει σχιζοσυναισθηματική διαταραχή. 

Κατά την υπεράσπιση, πρόκειται για οργανική διαταραχή, επειδή τμήμα του εγκεφάλου του δεν αιματωνόταν σωστά, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος την ημέρα του συμβάντος «να μην μπορεί να συμμορφωθεί με τον άδικο χαρακτήρα της πράξης του» και γι΄ αυτό θεωρεί ότι έχει μειωμένο καταλογισμό.

Ωστόσο, η πολιτική αγωγή αντέκρουσε το αίτημα, επικαλούμενη το γεγονός ότι από το ατύχημα αυτό, έως το φόνο που έγινε το 2013, μεσολάβησαν 5 χρόνια στα οποία ο δράστης δεν είχε δείξει τέτοια σημάδια. Η υπεράσπιση ανταπάντησε ότι ήταν η πρώτη φορά που ο κατηγορούμενος βρέθηκε σε μια τόσο στρεσογόνα κατάσταση.

Αρχικά, ο εισαγγελέας εμφανίστηκε αρνητικός απέναντι στο αίτημα του κατηγορουμένου, ωστόσο τελικά το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα να εξεταστεί ο 33χρονος από ανεξάρτητο πραγματογνώμονα για να αποφανθεί για την ψυχική του κατάσταση και αν αυτή συνδέεται με την πράξη του.

TAGS