Το δικό του μήνυμα με αφορμή τη σημερινή Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού απηύθυνε ο δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.
 
Όπως δήλωσε: «Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού είναι αφιερωμένη στη σπουδαιότητα της άθλησης από τα πρώτα χρόνια ένταξης των παιδιών στη σχολική κοινότητα. Η ενασχόληση των νέων από μικρή ηλικία με τον αθλητισμό και με τις αξίες που διέπουν το αθλητικό ιδεώδες, διαμορφώνει ολοκληρωμένες προσωπικότητες, ενισχύει την ομαλή κοινωνικοποίηση τους προάγοντας ταυτόχρονα την ευγενή άμιλλα. Την ίδια στιγμή οι νέοι μαθαίνουν να ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Είναι χρέος της Πολιτείας και ευθύνη όλων μας να κατευθύνουμε τους νέους προς ένα τέτοιο πρότυπο ζωής και να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες προκειμένου μέσα από τον αθλητισμό να ανακαλύψουν τις δυνατότητες και τα ταλέντα τους που καθιστούν κάθε ένα παιδί μια ξεχωριστή προσωπικότητα. Αυτή είναι και η αξία ότι όλοι είμαστε διαφορετικοί και όλοι είμαστε ίσοι, του θεματικού άξονα που έχει δοθεί φέτος στην Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Είναι ανάγκη να κατανοήσουν οι μαθητές τη σημασία του σεβασμού στη διαφορετικότητα, αφού όπως στον Αθλητισμό έτσι και στην κοινωνία δε χωρούν φυλετικές ή άλλου είδους διακρίσεις».