Οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, συνελήφθησαν τέσσερις δράστες μέλη του, ενώ αναζητούνται δύο άτομα.

Ειδικότερα συνελήφθησαν στο Ηράκλειο τέσσερις αλλοδαποί, τρεις υπήκοοι Συρίας, δύο 28χρονοι και ένας 38χρονος και ένας 27χρονος υπήκοος Ιράκ.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται επιπλέον δύο άτομα, που εμπλέκονται στο κύκλωμα, ένας 25χρονος Σύρος και ένας 37χρονος.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ότι οι εμπλεκόμενοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση διακίνησης παράτυπων μεταναστών, με ιεραρχική δομή, διακριτούς ρόλους των μελών της και συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης .

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οργανωτικό ρόλο στο κύκλωμα είχε ο ένας από τους δύο 28χρονους Σύρους, ενώ τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος με ξεχωριστούς ρόλους, είχαν αναλάβει τη φύλαξη, τη μεταφορά και τον εφοδιασμό με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, καθώς και τη διεκπεραίωση οικονομικών ζητημάτων που αφορούν στην παράνομη διακίνηση.

Τα μέλη του κυκλώματος, υποδέχονταν από την Αθήνα στο λιμάνι του Ηρακλείου, μη νόμιμους μετανάστες, ενώ στη συνέχεια τους οδηγούσαν σε διάφορα καταλύματα που χρησιμοποιούσαν στο Ηράκλειο και τους κρατούσαν υπό την επιτήρησή τους μέχρι να οργανωθεί η παράνομη διακίνησή τους.

Στη συνέχεια τους μετέφεραν σε παραλίες του νησιού, όπου τους επιβίβαζαν σε πλοιάριο με προορισμό την Ιταλία.