Συνολικά 629 αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους τον Σεπτέμβριο στο πλαίσιο της επιχείρησης για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης.

Ειδικότερα  253 αλλοδαποί επαναπατρίστηκαν με μέριμνα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, ενώ σε βάρος τους είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα, οι οποίες εκτελέστηκαν από το Τμήμα Απελάσεων.

Ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό την Αλβανία (83 άτομα), το Πακιστάν (43 άτομα), την Αλγερία 25 άτομα, το Ιράκ (17 άτομα), τη Γεωργία (13 άτομα) και την Κίνα (9 άτομα).

Η επιστροφή στις χώρες καταγωγής τους έγινε με εμπορικές πτήσεις από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Επίσης, οι 80 από τους πολίτες Αλβανίας, καθώς 2 πολίτες Βουλγαρίας, ένας από την Τουρκία και ακόμη ένας από την ΠΓΔΜ επεστράφησαν με μέριμνα της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής.

Εξάλλου, τον Σεπτέμβριο, η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής διαχειρίστηκε την επιστροφή στις χώρες καταγωγής τους άλλων 189 αλλοδαπών, σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης καθώς και άλλων 18& αλλοδαπών, με προθεσμία οικειοθελούς αναχώρησης.

Οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους καλύπτονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών και από Εθνικούς πόρους.

Με τις επιστροφές του μηνός Σεπτεμβρίου, ο αριθμός των αλλοδαπών που επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, με μέριμνα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής από τον Αύγουστο του 2012, ανέρχεται σε 16.582 άτομα.