current views are: 1

6 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση13:32

Βαριές κατηγορίες και προθεσμία για τον οδηγό της νταλίκας στην Εγνατία Οδό

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα ο 39χρονος οδηγός της νταλίκας που προκάλεσε το πολύνεκρο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό στο ύψος της Κουλούρας.

Δημοσίευση 13:32’
αρθρο-newpost

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα ο 39χρονος οδηγός της νταλίκας που προκάλεσε το πολύνεκρο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό στο ύψος της Κουλούρας.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα ο 39χρονος οδηγός της νταλίκας που προκάλεσε το πολύνεκρο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό στο ύψος της Κουλούρας και του ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Ο οδηγός είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και της σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.

Ο αλλοδαπός κατηγορούμενος, ο οποίος προανακριτικά φέρεται να ισχυρίστηκε ότι μετά τα διόδια του Πολυμύλου χάλασε το σύστημα πέδησης της νταλίκας με συνέπεια να «χάσει» τελείως τα φρένα του οχήματος, παραπέμφθηκε στον ανακριτή Βέροιας, από τον οποίο πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη.

Θα έχει ήδη προηγηθεί η απολογία του 42χρονου υπεύθυνου της αναδόχου εταιρείας εκτέλεσης των εργασιών, ο οποίος πήρε προθεσμία να λογοδοτήσει αύριο στον ανακριτή. Αντιμετωπίζει δε την κατηγορία της διατάραξης της ασφάλειας συγκοινωνιών εξ αμελείας. Μέχρι το πέρας των απολογιών τους οι δύο συλληφθέντες παραμένουν κρατούμενοι.

Στο μεταξύ, ενισχυμένα ήταν τα μέτρα ασφαλείας της Αστυνομίας μέσα κι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Βέροιας όση ώρα διήρκεσε η παραμονή τους εκεί.

Σημειώνεται ότι από το τροχαίο σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι. Οι τραυματίες είναι 30 ενώ στο δυστύχημα ενεπλάκησαν τουλάχιστον 35 οχήματα.

Νωρίτερα, το Συνδικάτο Επαγγελματιών Οδηγών Φορτηγών Αυτοκινήτων (ΣΕΟΦΑΕ) προχώρησε σε καταγγελίες σχετικά με τις συνθήκες της τραγωδίας.


σχετικα αρθρα