Ένα συγκλονιστικό βίντεο με τις πρώτες στιγμές μετά το τραγικό δυστύχημα με πέντε νεκρούς που σημειώθηκε χθες στην Εγνατία Οδό είδε το φως της δημοσιότητας.

Ήταν αμέσως μόλις σημειώθηκε το ατύχημα, και φαίνεται η νταλίκα να φλέγεται, ενώ οι οδηγοί προσπαθούν απεγνωσμένα να βγουν από τα κατεστραμμένα αυτοκίνητά τους.

Οι περαστικοί προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τους βαριά τραυματισμένους και όσοι κατάφεραν να απεγκλωβιστούν, στέκονται αμήχανα και παρακολουθούν τις εικόνες που συνέθεσαν την ανείπωτη τραγωδία.

Σημειώνεται πως ο οδηγός της νταλίκας είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και της σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.

Ο αλλοδαπός κατηγορούμενος, ο οποίος προανακριτικά φέρεται να ισχυρίστηκε ότι μετά τα διόδια του Πολυμύλου χάλασε το σύστημα πέδησης της νταλίκας με συνέπεια να «χάσει» τελείως τα φρένα του οχήματος, παραπέμφθηκε στον ανακριτή Βέροιας, από τον οποίο πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη.

Θα έχει προηγηθεί η απολογία του 42χρονου υπεύθυνου της αναδόχου εταιρείας εκτέλεσης των εργασιών, ο οποίος πήρε προθεσμία να λογοδοτήσει αύριο στον ανακριτή. Αντιμετωπίζει δε την κατηγορία της διατάραξης της ασφάλειας συγκοινωνιών εξ αμελείας. Μέχρι το πέρας των απολογιών τους οι δύο συλληφθέντες παραμένουν κρατούμενοι.

Σημειώνεται ότι από το τροχαίο σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι. Οι τραυματίες είναι 30 ενώ στο δυστύχημα ενεπλάκησαν τουλάχιστον 35 οχήματα.