Στη φυλακή οδηγήθηκαν μετά τις απολογίες τους τέσσερις από τους κατηγορούμενους για συμμετοχή στο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών μέσω του αεροδρομίου «Μακεδονία».

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν ο 48χρονος Κύπριος που φέρεται ως «ιθύνων νους» του κυκλώματος, ο 31 ετών -κυπριακής καταγωγής- πιλότος αεροπορικής εταιρείας, η 29χρονη Ελληνίδα υπάλληλος εταιρείας επίγειας εξυπηρέτησης (check-in & boarding), όπως επίσης ένας Ιρακινός υπήκοος, στον οποίο το κατηγορητήριο αποδίδει ενεργό ρόλο στη δράση του κυκλώματος.

Για συμμετοχή στο ίδιο κύκλωμα συνελήφθησαν πέντε επιπλέον άτομα, ανάμεσα στα οποία δύο ιδιοκτήτες ταξιδιωτικών γραφείων, ένας από την Αθήνα κι ένας από τη Θεσσαλονίκη, που στο σύνολό τους αφέθηκαν ελεύθερα κατά περίπτωση με περιοριστικούς όρους και καταβολή εγγύησης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το κύκλωμα, από τον περσινό Οκτώβριο, εφοδιάζοντας τους μετανάστες με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, την έκδοση των οποίων είχε αναλάβει ο 48χρονος, έκανε 16 διακινήσεις από το αεροδρόμιο «Μακεδονία». Η «ταρίφα» για κάθε αλλοδαπό, στη συντριπτική τους πλειονότητα συριακής καταγωγής, κυμαινόταν από 3 έως 4 000 ευρώ, ενώ ο προορισμός τους ήταν κυρίως η Γερμανία.