Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται πλέον 34χρονος Τσετσένος, μέλος ένοπλης οργάνωσης στη Ρωσία, τον οποίο καταζητούσε η Ρωσία με διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Ο 34χρονος Τσετσένος κατηγορείται για τη δολοφονία πέντε ρώσων αστυνομικών.

Ο 34χρονος συνελήφθη στις 5 Σεπτεμβρίου 2014, μεταξύ 46 παράνομων μεταναστών στη Χίο οι οποίοι επιχειρούσαν να περάσουν στην Ελλάδα από την Τουρκία, με φουσκωτό που εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή Οινουσσών Χίου από σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Ο 34χρονος Τσετσένος, ο οποίος έχει ρωσική υπηκοότητα, δήλωσε αρχικά, ψεύτικα στοιχεία. Έπειτα όμως ταυτοποιήθηκε και επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για 34χρονο Τσετσένο, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης, βάση Ερυθράς Αγγελίας «για συμμετοχή σε παράνομη, ένοπλη οργάνωση και επίθεση σε υπαλλήλους εφαρμογής του νόμου».

Ειδικότερα, κατηγορείται ότι, ως μέλος παράνομης ένοπλης οργάνωσης στην οποία συμμετείχε από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2009, επιτέθηκε με αυτόματο πυροβόλο όπλο και χειροβομβίδα σε οχήματα με αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε και να τραυματιστούν τέσσερις αστυνομικοί, σε περιοχή της Ρωσίας.