Γράφει η Αναστασία Γαλάνη

H... μεθοδολογία των ληστών πάντως παραπέμπει στην συμμορία Γεωργιανών με το σίδερο που έχουν επιτεθεί και τραυματίσει σοβαρά επιχειρηματίες στα βόρεια προάστεια, στους Θρακομακεδόνες το Κολωνάκι και τη Φιλοθέη.

Ο εγκέφαλος της σπείρας βρίσκεται στη φυλακή, αλλά η υπόλοιπη ομάδα συνεχίζει να κάνει ληστείες. Οι δράστες μπαίνουν στα σπίτια- στόχους συνήθως όταν οι ιδιοκτήτες λείπουν και αφού τους αιφνιδιάσουν τους δένουν και τους φιμώνουν. Στη συνέχεια με το σίδερο χτυπούν και απειλούν τον άνδρα της οικογένειας για να τους αποκαλύψει τον κωδικό του χρηματοκιβωτίου.

«Οι ληστές είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα μέχρι να πάρουν τα χρήματα» είχε δηλώσει για παλαιότερο χτύπημα της σπείρα στο newpost αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. 

Οι τέσσερις ληστές που μπήκαν στη βίλα επιχειρηματία, έμπορος καυσίμων, στη Βούλα τα μεσάνυχτα και αφαίρεσαν μεγάλο χρηματικό πόσο, κοσμήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα χρησιμοποίησαν την παραπάνω μεθοδολογία.

Οι ληστές με καλυμμένα πρόσωπα μπήκαν στο σπίτι από ανασφάλιστο παράθυρο και τραυμάτισαν τον ιδιοκτήτη, ενώ στη συνέχεια έδεσαν τη γυναίκα και τα παιδιά του ώστε να «σαρώσουν» το διαμέρισμα ανενόχλητοι.

Οι τέσσερις δράστες έφυγαν ανενόχλητοι με το ΙΧ του επιχειρηματία και αναζητούνται από την αστυνομία.