Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 42χρονος υπεύθυνος της αναδόχου εταιρείας που εκτελούσε τις εργασίες στην Εγνατία Οδό, όπου την Κυριακή σημειώθηκε το  τραγικό τροχαίο.

Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε συντετριμμένος ενώπιον της ανακρίτριας Βέροιας και μέσω του συνηγόρου του Νίκου Αντωνόπουλου εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Κατά την απολογία του, φέρεται ότι αρνήθηκε την κατηγορία της διατάραξης της ασφάλειας συγκοινωνιών από αμέλεια (σε βαθμό πλημμελήματος) που του αποδίδεται.

Όπως έγινε γνωστό, ισχυρίστηκε ότι ο δικός του χώρος ευθύνης απείχε περί τα 3 με 4 χιλιόμετρα από το σημείο, όπου διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων και σημειώθηκε το πολύνεκρο τροχαίο. Εισαγγελέας και ανακρίτρια αποφάσισαν τελικά να τον αφήσουν ελεύθερο άνευ όρων, ενώ ο ίδιος έθεσε εαυτόν στη διάθεση των δικαστικών Αρχών -εφόσον παραστεί ανάγκη- όσο βρίσκεται σε εξέλιξη η κύρια ανάκριση για το τραγικό περιστατικό.

Την Πέμπτη, ο 39χρονος οδηγός της νταλίκας, θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της ίδιας ανακρίτριας. Ο ρουμάνος οδηγός κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή. Μέχρι την απολογία του παραμένει κρατούμενος.