«Επιμένω ότι εάν πρόκειται να βρεθεί τάφος του Αλεξάνδρου, θα είναι στη Μακεδονία και για ειδικούς λόγους πιστεύω ότι θα είναι στην Αμφίπολη» τόνισε ο ιστορικός, Σαράντος Καργάκος.

Μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm o κ. Καργάκος είπε ότι πιθανότερο σημείο για τον τάφο είναι «ο λέων της Αμφιπόλεως».

«Πιθανώς ο τάφος να έχει βρεθεί και να μην το έχουμε αντιληφθεί. Ο χώρος πιθανότατα να είχε ανασκαφεί στο παρελθόν από γάλλους και άγγλους μηχανικούς. Ενδεχομένως κάποια ευρήματα της Αμφίπολης να υπάρχουν αλλού» τόνισε.

Ο κ. Καργάκος πρόσθεσε ακόμα: «Ας μην βιαζόμαστε. Η ανασκαφή δεν μπορεί να ολοκληρωθεί σε δύο εβδομάδες. Μπορεί να χρειαστούν και δύο χρόνια. Ας κάνουμε υπομονή. Ο λόφος κρύβει πράγματα πολλά, ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλες είσοδοι. Ενδέχεται να έχουμε εκπλήξεις αν ανασκαφεί όλος ο χώρος που λόγω καιρικών συνθηκών πρέπει να στεγαστεί».

Συνέχισε λέγοντας ότι «χρειάζεται μετριοπάθεια. Μας δίνεται ευκαιρία να προβάλουμε τη χώρα μας».

Ο ιστορικός έστειλε και ένα πολιτικό μήνυμα με αφορμή την Αμφίπολη. «Ο λαός μας έπαψε να ελπίζει στους ζωντανούς περιμένει τη σωτηρία του από τους νεκρούς» σημειώνοντας ότι «η ζωή έγινε εν τάφω»...