Έως και 75% χαμηλότερα από τη μέση τιμή των τελευταίων ετών κινήθηκαν φέτος οι τιμές παραγωγού στα ροδάκινα και τα νεκταρίνια.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που απέστειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης στον Επίτροπο Γεωργίας Ντάτσιαν Τσιόλος.

Οι μέσες τιμές – όπως προκύπτει από τα στοιχεία- για το 2014 διαμορφώθηκαν από 0,12 ευρώ έως 0,29 ευρώ το κιλό για τα ροδάκινα και 0,15 ευρώ έως 0,34 ευρώ το κιλό για τα νεκταρίνια, δηλαδή σε επίπεδα έως 75% χαμηλότερα από τις μέσες τιμές των τελευταίων ετών.

Ο φάκελος έρχεται ως συνέχεια της πρωτοβουλίας που είχε αναλάβει από τις 16 Ιουλίου ο κ. Καρασμάνης, να ενημερώσει αναλυτικά τον Επίτροπο για τις επιπτώσεις που είχε προκαλέσει στις τιμές των προϊόντων η εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία (προ ρωσικού εμπάργκο) ζητώντας ταυτόχρονα να αποζημιωθούν οι παραγωγοί για την απώλεια εισοδήματος.

«Με τον φάκελο των στατιστικών στοιχείων, το αίτημα του υπουργείου για την αποζημίωση των παραγωγών ενισχύεται σημαντικά» δήλωσε ο κ. Καρασμάνης.