current views are: 1

8 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση13:23

Ράγισαν και οι πέτρες στο «τελευταίο αντίο» των οπλιτών (Βίντεο και φωτό)

Στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου στο Βόλο τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία για τους δύο επαγγελματίες οπλίτες που σκοτώθηκαν στο δυστύχημα στο πεδίο βολής στο Βόλο.

Δημοσίευση 13:23’
αρθρο-newpost

Στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου στο Βόλο τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία για τους δύο επαγγελματίες οπλίτες που σκοτώθηκαν στο δυστύχημα στο πεδίο βολής στο Βόλο.

Στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου στο Βόλο τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία για τους δύο επαγγελματίες οπλίτες που σκοτώθηκαν στο δυστύχημα στο πεδίο βολής στο Βόλο.

Ο Γιώργος Ορφανίδης και ο Αναστάσιος Μεζάλας κηδεύτηκαν σε κλίμα οδύνης και οργής των φίλων και των συγγενών για τον τραγικό τρόπο με τον οποίο έχασαν τη ζωή τους.

Κατά την νεκρώσιμο ακολουθία αποδόθηκαν στρατιωτικές τιμές από άγημα Πεζοναυτών, ενώ παραβρέθηκε και ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χρ. Μανωλάς καθώς και εκπρόσωποι κομμάτων αλλά και των τοπικών αρχών.

Όταν τα δύο φέρετρα σκεπασμένα με την γαλανόλευκη βγήκαν από την εκκλησία οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε δυνατά χειροκροτήματα, αποτίοντας έτσι τον ύστατο φόρο τιμής στους αδικοχαμένους νέους.

Την ίδια ώρα, στον τόπο καταγωγής του, το Πετρωτό Αχαΐας, κηδεύτηκε ο 19χρονος φαντάρος Φώτης Ανδρικόπουλος, ο οποίος επίσης έχασε τη ζωή του από την έκρηξη του βλήματος στη διάρκεια της εκπαιδευτικής άσκησης.

Η σορός του άτυχου νέου μεταφέρθηκε με C-27 από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Λάρισας στον Άραξο και στη συνέχεια οδικώς  στο Πετρωτό.

Η κηδεία του γίνεται παρουσία του Πρώτου Υπαρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού στον Ιερό Ναό Αγ. Αθανασίου Πετρωτού.

Τραγικές φιγούρες κατά την εξόδιο ακολουθία προεξαρχόντος του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου, είναι οι γονείς του 19χρονου οπλίτη Φώτη Ανδρικόπουλου, ενώ η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου είναι κατάμεστη από φίλους, συμμαθητές, αλλά και από φαντάρους που υπηρετούσαν μαζί του τη θητεία τους.

Ανάμεσα στα στεφάνια βρίσκονται αυτό του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά καθώς και του υπουργού Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια. 


σχετικα αρθρα