Να μην ακούνε καψουροτράγουδα, να μην φορούν σαγιονάρες-δίχαλο και βερμούδες... Χονολουλού και να υπερασπίζονται μέχρις εσχάτων το οχυρό του Facebook περιλαμβάνει το «savoir vivre» της Χρυσής Αυγής.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα «το Βήμα» τα παραπάνω περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων σε εσωτερικά έγγραφα της Χρυσής Αυγής στα οποία ορίζεται η συμπεριφορά και ο τρόπος δράσης των μελών της, δίνονται εντολές για τις κινήσεις των «πυρήνων» της οργάνωσης, ενώ παρουσιάζονται ορισμένα εσωτερικά θέματα «τριβής».

Τα έγγραφα αυτά, πολλά από τα οποία αφορούν και άγνωστες ομιλίες «πυρηναρχών», αποκαλύπτουν το ιδιόμορφο σκεπτικό και τους ακραίους στόχους της οργάνωσης, με παράδοξες αναφορές, ενώ βρίθουν και ανορθογραφιών. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Βήματος, ένας από τους «πυρηνάρχες» στην περιοχή του Πειραιά ζήτησε η «Χρυσή Αυγή να αναλάβει τη μαθησιακή πορεία των μαθητών στα σχολεία».

Το κείμενο παρουσιάζεται αυτούσιο...

«για εμένα ένα πρόγραμμα θα ήταν το καλύτερο μέσα στα σχολεία. ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΣΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΩΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΙΟ ΣΟΒΑΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΑ ΠΛΕΣΙΑ ΤΟΥ ΟΡΙΣΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΣ»!

Ενα μείζον ζήτημα που έθεσε σε ομιλία του στο Πέραμα άλλος «πυρηνάρχης» ήταν αυτό της ευπρέπειας, αλλά και της... παντόφλας-διχάλας, καθώς και της βερμούδας Χονολουλού.

Το ακριβές απόσπασμα (και εδώ διατηρείται η ορθογραφία του συντάκτη του):

«Με το να είμαστε ευπρεπός ντυμένοι στα γραφεία (εδώ πρέπει να δώσουμε μεγάλη βάση όχι μόνο σε επίπεδο κλιστώ, αλλά και σε φίλους και απλούς πολίτες που έρχονται στα γραφεία μας). Δεν είναι δυνατόν να βλέπουμε συναγωνιστές να έρχονται στα γραφεία με παντόφλα -διχάλα και βερμούδα της Χονολουλού και γυναίκες με μίνι και ξόπλατες μπλούζες ή με τα στήθη έξω. Εδώ μπαίνουμε και στην κατηγορία του σεβασμού, η Χρυσή Αυγή δεν είναι KKE sex bar, ούτε θ αφήσουμε να γίνει». 

Επίσης η καθαριότητα είναι αυτή που θα κάνει τους χρυσαυγίτες να ξεχωρίσουν από τους «αστούληδες που ζουν την χλιδάτη πλην κακομοιριασμένη και μίζερη ζωούλα τους»!

Σύμφωνα με το εσωτερικό κείμενο του «πυρηνάρχη»:

«Η καθαριότητα είναι θέμα βασικό αν αναλογιστείτε ότι όλα τα στέκια των βρωμιάρηδων έχουν μέσα από νεκρούς μέχρι και αρρώστιες που ανήκουν στην προ Χριστού εποχή και ναι αυτό μας διαφοροποιεί. Η επαφή με τον καθρέφτη του σπιτιού μας πρέπει να είναι καθημερινή. Η μορφή μας αντικατοπτρίζει την ψυχή μας. Είμαστε ιδεολόγοι εθνικιστές που στην καθημερινότητά μας ρισκάρουμε τα πάντα διαφοροποιούμενοι έτσι από τους αστούληδες που ζουν την χλιδάτη πλην κακομοιριασμένη και μίζερη ζωούλα τους»!

Επίσης, ακολουθούν τα προαναφερθέντα για την προάσπιση του προφίλ στο facebook και τον πιθανώς προτεινόμενο συνδυασμό «σφαγών» με «rock and roll», αλλά πάντως σε καμία περίπτωση με «καψουροτράγουδα». 

Στη δικογραφία ακόμη περιλαμβάνονται ενημερωτικά έγγραφα τοπικών οργανώσεων προς τα κεντρικά της Χρυσής Αυγής. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζει έγγραφο της ΤΟ Αιγίου για μικροεπεισόδια στην περιοχή.

Οπως σημειώνεται:

«οι συναγωνιστές αγωνίσθηκαν μέχρις εσχάτων χωριζόμενοι σε δύο υποομάδες. Οι μέν δύο στο μπαλκόνι των γραφείων απ' όπου έβαλαν από απεπταμένου πεδίου εναντίον του όχλου κι έτσι κρατήθηκε η δέουσα απόσταση ασφαλείας η δε δεύτερη υποομάδα επίσης δύο ανδρών με τις μοναδικές δύο αυτοσχέδιες ασπίδες αμύνθηκε πλέον της ώρας, εναντίον των επιτεθέμενων. Η κατάσταση ομοίαζε ως προς αυτή της πολιορκίας του Συντάγματος Μακρυγιάννη»...