Τον σταυρό τους κάνουν πριν μπουν μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο Ναυπλίου οι υπάλληλοι που εργάζονται σε αυτό καθώς η στέγη του κτιρίου ειναι έτοιμη να πέσει στα κεφάλια τους.

Μάλιστα σήμερα, όπως αναφέρει το argolikeseidhseis.gr, οι δικαστικοί υπάλληλοι στο Ναύπλιο πραγματοποίησαν στάση εργασίας, διαμαρτυρόμενοι για την πολύ κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το διατηρητέο κτίριο του Δικαστικού Μεγάρου.

Ο υπάλληλοι κάνουν λόγο για τον κίνδυνο που διατρέχουν, καθώς εργάζονται μέσα σε ένα κτίριο το οποίο έχει πρόβλημα και χρήζει συντήρησης, καθώς η παλαιότητα του έχει κάνει εμφανή τα σημάδια της σε πολλά γραφεία και κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή η ζωή τους.

Ενδεικτικά αναφέρουν πως κατά τη χθεσινή βροχόπτωση, το κτίριο πλημμύρισε και σε κάποια γραφεία τα ταβάνια έτρεχαν νερό με αποτελεσμα οι υπάλληλοι να αναγκαστούν να εργαστούν στους διαδρόμους, ενώ και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές τέθηκαν εκτός λειτουργίας καθώς ακόμα και από τις πρίζες του ηλεκτρικού ρεύματος έβγαιναν νερά.

Οι υπάλληλοι τονίζουν ακόμα και το θέμα της ασφάλειας των εργαζομένων αλλά και των πολιτών που προσέρχονται στο δικαστήριο καθώς υπάρχουν πολλά περιστατικά βίαιης συμπεριφοράς, τσακωμών ακόμα και αιματοχυσίας που έχουν σημειωθεί μέσα στο κτίριο.