Για τις 23 Οκτωβρίου διακόπηκε η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και των συγκατηγορουμένων του ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για την υπόθεση της νομιμοποιήσης παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα.

Από το δικαστήριο ήταν απούσες, για λόγους υγείας, η κρατούμενη σύζυγος του πρώην υπουργού Βίκυ Σταμάτη, καθώς και η, επίσης, κρατούμενη λογίστρια του Άκη Τσοχατζόπουλου, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου.

Απούσα ήταν και η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν, η οποία έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη έξι ετών με αναστολή.

Σήμερα, η διαδικασία προχώρησε στη νομιμοποίηση των συνηγόρων του δημοσίου, οι οποίοι δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής ζητώντας την απόρριψη των εφέσεων των κατηγορουμένων και αποζημίωση «προς αποκατάσταση της ηθικής και υλικής ζημίας που υπέστη το Δημόσιο».

Η διαδικασία διακόπηκε καθώς κρίθηκε ακατάλληλη η αίθουσα λόγω του μεγάλου αριθμού των κατηγορουμένων και των συνηγόρων τους, προκειμένου να μεταφερθεί στην αίθουσα τελετών του Εφετείου, όπου είχε διεξαχθεί και η πρώτη δίκη.

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος, η επόμενη μετά τις 23 Οκτωβρίου δικάσιμος θα είναι η 31η Οκτωβρίου.