Καθ΄όλα έτοιμο είναι το Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Πέτρας στη Μυτιλήνη, όπως διαβεβαιώνει ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Προς απάντηση σχετικής ερώτησης των βουλευτών του ΚΚΕ, Σταύρου Σκοπελίτη και Χαράλαμπου Χαραλάμπους, για τη λειτουργία των Περιφερειακών Πολυδύναμων Ιατρείων στη Μυτιλήνη, ο υπουργός ενημερώνει ειδικότερα ότι για το Πολυδύναμο Ιατρείο Πέτρας αναμένεται από την εταιρεία LATERN να ορίσει ημερομηνία για να εγκατασταθεί στο Ιατρείο ο απαραίτητος Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός.

Για το Πολυδύναμο Ιατρείο Παπάδου, ο υπουργός αναφέρει ότι είναι έτοιμο κτιριακά, τα συμβόλαια είναι καθ΄ όλα έτοιμα και αναμένεται από το Εθνικό Κτηματολόγιο η χωρική μεταβολή. Μετά από αυτά η εταιρεία LATERN θα εκδώσει την απαραίτηση οικοδομική άδεια, για να ηλεκτροδοτηθεί το Ιατρείο και να εγκατασταθεί ο Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμό

Να λειτουργήσουν τα Περιφερειακά Ιατρεία στον Παπάδο και στην Πέτρα της Μυτιλήνης, έχουν ζητήσει οι βουλευτές του ΚΚΕ , Σταύρος Σκοπελίτης και Χαράλαμπος Χαραλάμπους, και με ερώτηση τους έχουν επισημάνει ότι «από το 2009, όπου και κατασκευάστηκαν, παραμένουν κλειδωμένα τα δύο Περιφερειακά Ιατρεία, την ίδια στιγμή που οι κάτοικοι αυτών και πολλών ακόμη περιοχών του νησιού της Μυτιλήνης, βλέπουν να υποβαθμίζεται καθημερινά η παροχή υπηρεσιών υγείας».

Όπως, εξάλλου, έχουν υπενθυμίσει οι βουλευτές του ΚΚΕ, «τα καινούργια κτίρια που ανεγέρθηκαν με πολλά εμπόδια και καθυστερήσεις, ρημάζουν και παραμένουν ανεκμετάλλευτα, αφού απουσιάζει ο απαραίτητος εξοπλισμός, προκειμένου να λειτουργήσουν».