Δώδεκα άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 24ωρο από υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Ειδικότερα από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας, συνελήφθησαν σε χωριό της Ημαθίας, δύο άνδρες ηλικίας 40 και 45 ετών, οι οποίοι επέβαιναν σε αυτοκίνητο, διότι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 3 γραμμαρίων στην κατοχή του 40χρονου και
-μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 0,5 γραμμαρίων στην κατοχή του 45χρονου.

Κατόπιν σε έρευνες των οικιών των παραπάνω, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 8,3 γραμμαρίων στην οικία του 40χρονου και
-μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 3,3 γραμμαρίων στην οικία του 45χρονου.

Από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διάθεση προς πώληση αντικειμένων χωρίς άδεια υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου.

Κατασχέθηκαν προϊόντα παρεμπορίου τα οποία καταστράφηκαν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κιλκίς.

Παράλληλα, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Πιερίας, Πέλλας, Ημαθίας και Χαλκιδικής, συνελήφθησαν επτά αλλοδαποί οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων και διέμεναν παράνομα στην Ελλάδα.

Επιπλέον, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, συνελήφθη ένας αλλοδαπός, ο οποίος εισήλθε παράνομα στην ελληνική επικράτεια, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε απαγόρευση εισόδου.

Οι παράνομοι μετανάστες θα απελαθούν, ενώ οι υπόλοιποι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπον αρμόδιους Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.