Με προγραμματισμό της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε ο αντιφυματικός εμβολιασμός των Δημοτικών Σχολείων.

Όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο εμβολιασμός για το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, θα γίνεται από το Αντιφυματικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου Ευόσμου, με συγκεκριμένο πρόγραμμα επισκέψεων στα σχολεία. Για τον υπόλοιπο Νομό, ο εμβολιασμός θα γίνει από κάθε Κέντρο Υγείας στα σχολεία, που βρίσκονται στην περιοχή της ευθύνης τους.

 Το έγγραφο για το πρόγραμμα Αντιφυματικού Εμβολιασμού στα σχολεία της Θεσσαλονίκης, διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερωτήσεις και αναφορές βουλευτών που εκφράζουν την ανησυχία τους για τα προβλήματα λειτουργίας του Πρότυπου Αντιφυματικού Ιατρείου Θεσσαλονίκης, του οποίου εποπτεύων φορέας είναι το Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου». Ο βουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου, με ερώτησή του, είχε επισημάνει ότι πολλοί μαθητές παραμένουν ανεμβολίαστοι ελλείψει του αναγκαίου αριθμού επισκεπτών υγείας

 Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ωστόσο ενημερώνει τους βουλευτές ότι στο Αντιφυματικό Ιατρείο υπηρετούσαν τρεις επισκέπτριες υγείας, με κύριο έργο τον εμβολιασμό των μαθητών της πρώτης τάξης των Δημοτικών Σχολείων με αντιφυματικό εμβόλιο.