Σε επιφυλακή βρίσκεται η Τροχαία για την ομαλή έξοδο από τα αστικά κέντρα την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Το μεγαλύτερο κύμα των εκδρομέων σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, αναμένεται να αναχωρήσει κυρίως την Μεγάλη Πέμπτη και την Μεγάλη Παρασκευή, ενώ η επιστροφή θα ξεκινήσει σταδιακά από την Δευτέρα του Πάσχα.

Παράλληλα, μέτρα θα ληφθούν και στο κέντρο της Αθήνας, κυρίως σε σημεία όπου παρουσιάζουν αυξημένη κίνηση τις ημέρες αυτές, όπως σε εμπορικούς δρόμους και σε εμπορικά, κέντρα καθώς επίσης στα λιμάνια, στους σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων και στον ΟΣΕ, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» κ.ά.

Σχετικά με την κυκλοφορία φορτηγών σε τμήματα των εθνικών οδών θα υπάρξουν απαγορεύσεις.

Ειδικότερα αυτές θα γίνουν:

- Μ. Πέμπτη από 15.00 έως 22.00 (ρεύμα εξόδου)
- Μ. Παρασκευή από 06.00 έως 16.00 (ρεύμα εξόδου)
- Δευτέρα του Πάσχα από 15.00 έως 22.00 (ρεύμα εισόδου)
- Παρασκευή του Πάσχα από 16.00 έως 22.00 (ρεύμα εξόδου)
- Σάββατο του Πάσχα από 08.00 έως 13.00 (ρεύμα εξόδου).
- Κυριακή του Θωμά από 16.00 έως 23.00 (ρεύμα εισόδου)

Ο καιρός της Μ. Εβδομάδας

Βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού μέχρι και τη Μ. Τρίτη, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως και 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Υποχώρηση της κακοκαιρίας αναμένεται από τη Μ. Τετάρτη, οπότε θα σημειωθούν λίγες βροχές στα ανατολικά και νότια της χώρας.

Τη Μ. Πέμπτη αναμένεται να κινηθεί ελαφρώς ανοδικά ο υδράργυρος στη Δυτική Ελλάδα, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι 7 μποφόρ.

Αίθριος θα είναι ο καιρός τη Μ. Παρασκευή με τη θερμοκρασία σε άνοδο.

Το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός αναμένεται να είναι αίθριος. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου στη Βόρεια Ελλάδα και τους 20 στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα.