Εντατικούς και συστηματικούς ελέγχους πραγματοποίησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, το τελευταίο τριήμερο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κέντρα διασκέδασης και επιχειρήσεις. 

Στο πλαίσιο των ελέγχων, διαπιστώθηκαν παραβάσεις σχετικά με τη μη έκδοση αποδείξεων και την ανασφάλιστη εργασία, ως εξής:

  • Σε κομμωτήριο στην Αθήνα δεν εκδόθηκαν τουλάχιστον δεκαεπτά (17) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών συνολικής αξίας (582,80) ευρώ, καθώς και δεν αποδόθηκε Φ.Π.Α., το ύψος του οποίου διερευνάται. Επιπλέον, διαπιστώθηκε η μη δήλωση αντικειμένου δραστηριότητας στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., η μη επίδειξη του βιβλιαρίου συντήρησης και επισκευών φορολογικού μηχανισμού, η μη επίδειξη στοιχείων και η μη καταχώρηση ξεχωριστά των κινήσεων κάθε υποκαταστήματος, στα βιβλία της έδρας της επιχείρησης. Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη ένας 39χρονος υπήκοος Πακιστάν, ως ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ενώ συγκατηγορούμενός του είναι 32χρονος υπήκοος Συρίας, ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, που αναζητείται. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
  • Σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων σε περιοχή της Αττικής, διαπιστώθηκε η απασχόληση ενός (1) ατόμου πέραν του δηλωθέντος ωραρίου.
  • Σε κέντρο διασκέδασης στην Καλλιθέα, δεν υπήρχαν και δεν είχαν εκδοθεί τουλάχιστον δεκαοκτώ (18) αποδείξεις λιανικών συναλλαγών, συνολικής αξίας (1.332) ευρώ. Στην περίπτωση αυτή, συνελήφθη ο υπεύθυνος του καταστήματος, ενώ αναζητείται για να συλληφθεί και η ιδιοκτήτρια. Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
  • Σε εστιατόριο στην Καλλιθέα, διαπιστώθηκε η απασχόληση δύο (2) εργαζομένων, οι οποίοι δεν είχαν καταχωρηθεί στους πίνακες προσωπικού που επεδείχθησαν.

Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α.) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.