current views are: 1

12 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση06:05

Στην Ελλάδα η Mrs. Clooney για το καυτό ζήτημα της Επιστροφής των Μαρμάρων

Την αρχή έκανε ο George Clooney από το Φεστιβάλ του Βερολίνου. 

Δημοσίευση 06:05’
αρθρο-newpost

Την αρχή έκανε ο George Clooney από το Φεστιβάλ του Βερολίνου. 

Την αρχή έκανε ο George Clooney από το Φεστιβάλ του Βερολίνου. “Να επιστραφούν τα μάρμαρα του Παρθενώνα από τη Βρετανία στην χώρα καταγωγής τους”. Τώρα έρχεται η σύζυγός του, Amal Alamuddin, να σταθεί δίπλα στους Έλληνες και να φωνάξει μαζί τους για την σπουδαία ελληνική κληρονομιά που βρίσκεται στα ξένα.

Η όμορφη δικηγόρος που πρόσφατα παντρεύτηκε τον αιώνιο γόη του Hollywood σε έναν λαμπερό γάμο στη Βενετία, δεν έμεινε μόνο στα λόγια. Αποφασισμένη να συνεισφέρει στο χρόνιο αίτημά μας για επιστροφή των ελγινείων μαρμάρων, έρχεται τη Δευτέρα στη χώρα μας να συνομιλήσει για το φλέγον αυτό ζήτημα απευθείας με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, τον υπουργό Πολιτισμού κ. Κωνσταντίνο Τασούλα και όλους τους αρμόδιους πολιτιστικούς φορείς. 

Αδιαφορώντας για την οργή του βρετανικού Τύπου, η Mrs. Clooney καταφθάνει στη χώρα μας και συμμετέχει στην επιτροπή για τον επαναπατρισμό των μαρμάρων, με προεδρεύοντα τον κύριο Geoffrey Robertson. Η συζήτηση για την επιστροφή τους θα είναι διεξοδική ενώ στο τραπέζι των αποφάσεων θα πέσουν όλες οι πιθανές προτάσεις, προκειμένου ο ιστορικός αυτός θησαυρός να επιστρέψει σε χέρια ελληνικά. 

Η επίσκεψη της κα. Amal Alamuddin θα διαρκέσει τρεις συνολικά μέρες με το ενδιαφέρον των ξένων Μέσων να πέφτει για ακόμη μια φορά πάνω στο ελληνικό ζήτημα. Ήδη η εφημερίδα “Times” του Λονδίνου άφησε τις πρώτες υπόνοιες για το ταξίδι ευαισθητοποίησης της διάσημης δικηγόρου, αναφέροντας: “Δεν φτάνει που έκλεψε τον πιο περιζήτητο εργένη, τώρα φαίνεται πως η κυρία Clooney κοιτά πως να κλέψει και τα πιο περιζήτητα μάρμαρα του κόσμου. Ή να τα επιστρέψει, ανάλογα με το τι άποψη έχετε επί του θέματος”.

Ποια είναι η Αmal Alamuddin

Έχοντας ειδικευτεί πάνω στο διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα, κοινωνικά ευαισθητοποιημένη και με διάθεση προσφοράς σε θέματα Πολιτισμού, η 36χρονη ακτιβίστρια Amal Alamuddin θεωρείται μία από τις πιο εξέχουσες προσωπικότητες της Βρετανίας. Δυναμική, μορφωμένη και πάντα διεκδικητική την έχουν χαρακτηρίσει άτομα του περιβάλλοντός της. Γεννήθηκε στη Βηρυτό του Λιβάνου από επιφανή οικογένεια και σπούδασε, λαμβάνοντας βραβεία και υποτροφίες στο Κολέγιο του Αγίου Hugh της Οξφόρδης και το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Έχει συνεργαστεί με τον ΟΗΕ, ως ειδικός σύμβουλος του Κόφι Ανάν αλλά και σε διάφορες επιτροπές των Ηνωμένων Εθνών τόσο για θέματα σεξουαλικής βίας όσο και για τα θύματα της Γάζας. Πρόσφατα βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του διεθνούς Τύπου λόγω του γάμου της με τον George Clooney. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, εργάζεται ως δικηγόρος, έχοντας καταγράψει πολλές νομικές επιτυχίες στο βιογραφικό της. Μιλά τρεις ξένες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, αραβικά) ενώ έχει συγγράψει πλήθος βιβλίων που βασίζονται στα δικαιώματα του ανθρώπου. Πέρα από επιτυχημένη επαγγελματίας, παραμένει μία από τις πιο γοητευτικές αναγνωρίσιμες γυναίκες της Βρετανίας. Έχει κερδίσει μάλιστα, την πρώτη θέση ως “η πιο σέξι δικηγόρος στο Ηνωμένο Βασίλειο”. Η πολιτιστική της δράση είναι έντονη όλα αυτά τα χρόνια ενώ άρθρα της φιλοξενούνται συχνά στα ξένα Μέσα. 

Φ.Π.


σχετικα αρθρα