Το ποσό των 600 ευρώ σε 50ευρα τα οποία όμως ήταν πλαστά, δάνεισε 36χρονος Ρουμάνος σε 46χρονη ομοεθνή του.

Αύριο θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Ο 36χρονος δάνεισε τα χρήματα στην κοπέλα η οποία την επόμενη μέρα πλήρωσε με ένα από τα χαρτονομίσματα έναν οδηγό ταξί. Ο τελευταίος κατάλαβε πως τα χρήματα ήταν πλαστά και η 46χρονη κατήγγειλε τον Ρουμάνο.

Αστυνομικοί σε έρευνα που έκαναν κατάφεραν να εντοπίσουν τον 36χρονο ο οποίος κατά τη σύλληψη του παρέδωσε στους αστυνομικούς άλλα 9 χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, τα οποία είχαν τον ίδιο αριθμό.

Όπως διαπιστώθηκε από τη προανάκριση η … παραχάραξη γινόταν μέσω ενός εκτυπωτή ηλεκτρονικού υπολογιστή, ο οποίος επίσης κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς. Πάντως τα χαρτονομίσματα φαίνονταν ότι ήταν πλαστά, καθώς επρόκειτο για απλή φωτοτυπία γνησίου χαρτονομίσματος και όλα έφεραν τον ίδιο αριθμό.

Σύμφωνα με τη «Ροδιακή», ο ηλεκτρονικός υπολογιστή, ο εκτυπωτής και τα χαρτονομίσματα κατασχέθηκαν, ενώ ο 36χρονος συνελήφθη και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παραχάραξη νομίσματος κατ’ εξακολούθηση, κατηγορία με την οποία και παραπέμφθηκε ενώπιον του αρμοδίου δικαστηρίου.