Συγκέντρωση συμπαράστασης υπέρ του αγωνιζόμενου λαού της πόλης Κόμπανι στη Συρία πραγματοποιείται στις 5 το απόγευμα στα Προπύλαια.

Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Στη συγκέντρωση καλούν η Επιτροπή των κουρδικών πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα, ο Ελληνοκουρδικός σύνδεσμος φιλίας και συνεργασίας, η Κουρδική κοινότητα στην Ελλάδα και επιτροπές και οργανώσεις συμπαράστασης στον Κουρδικό λαό.

Όπως αναφέρεται στην κοινή τους ανακοίνωση «ζητάμε τα πολιτισμένα κράτη να δράσουν τώρα, υπέρ του Κόμπανι, πριν να είναι αργά. Ζητάμε να στηριχτούν οι μαχητές και ο λαός της πόλης. Ζητάμε να ανοίξει ανθρωπιστικός διάδρομος, ώστε να μπορεί να περάσει ανθρωπιστική βοήθεια και, συγχρόνως, να μπορούν να μεταφέρονται οι τραυματίες μαχητές σε νοσοκομεία εκτός Συρίας. Σας καλούμε να ενώσετε τη φωνή σας μαζί μας. Να δείξουμε, όλοι μαζί, ότι ο ελληνικός λαός πάντα συμπαραστέκεται σε αυτούς που πολεμάνε για το δίκιο και την ελευθερία. Να δείξουμε τη στήριξήμας στον λαό του Κόμπανι, ενός νέου Μεσολογγίου στο Κουρδιστάν, για να αντέξει και να νικήσει. Το Κόμπανι μας χρειάζεται όλους!»