Συνολικά 455 άτομα συνελήφθησαν για τη διάπραξη διάφορων αυτόφωρων αδικημάτων, μεταξύ άλλων ληστειών, κλοπών και παραβάσεων του νόμου περί όπλων το τελευταίο δεκαήμερο στο πλαίσιο των αστυνομικών δράσεων στο Νομό Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το δεκαήμερο απολογισμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης ελέγχθηκαν 18.278 άτομα και βεβαιώθηκαν 448 παραβάσεις για διάφορα αδικήματα, όπως παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, παραβάσεις που αφορούν σε παρεμπόριο κ.α.

Επιπλέον διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 12.852 οχήματα και βεβαιώθηκαν 3.592 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Το ίδιο χρονικό διάστημα κατασχέθηκαν 11 κιλά και 922 γραμμάρια χασίς και 32 δενδρύλλια, καθώς και ποσότητες άλλων ναρκωτικών ουσιών, εννέα όπλα, έξι οχήματα, 6.927 πακέτα λαθραία τσιγάρα, χρηματικό ποσό 67.568,98 ευρώ προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες, χιλιάδες είδη παραεμπορίου και πλήθος πλαστών εγγράφων.

Ακόμη βεβαιώθηκαν 86 παραβάσεις που αφορούν στη νομοθεσία «περί εκδιδομένων επ’ αμοιβή προσώπων».

Οι καθημερινές αστυνομικές δράσεις, μεταξύ άλλων, συστηματικοί αστυνομικοί έλεγχοι, ενισχυμένη αστυνομική παρουσία, πεζές περιπολίες, αστυνομικές εξορμήσεις και δραστηριοποίηση μικτών κλιμακίων ελέγχων, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας, εντάσσονται στον ειδικότερο σχεδιασμό, που έχει εκπονήσει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης σε περιοχές αρμοδιότητάς της, με τη συμμετοχή Υπηρεσιών Τάξης, Τροχαίας και Ασφάλειας και προσωπικό των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και Π.Κ.Ε. με στόχο την πρόληψη και περιστολή των αιτιών εγκληματογένεσης.