Πρόταση συνεργασίας στον διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, Μανόλη Σφακιανάκη, με στόχο την προφύλαξη του εμπορικού κόσμου της χώρας αλλά και των καταναλωτών από φαινόμενα διαδικτυακής απάτης στο πλαίσιο της νομοθεσίας του ΠΔ 131/2003 για τη νόμιμη δραστηριότητα του ηλεκτρονικού εμπορίου, κατέθεσε η ΕΣΕΕ.

Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, προτείνει τα εξής:

- Συνεργασία για τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την εγκατάσταση ειδικής εφαρμογής (application) στους υπολογιστές και στα κινητά τηλέφωνα των εμπόρων και των εργαζόμενων στο εμπόριο, η οποία θα ενημερώνει για τις διαδικτυακές απάτες και θα επικαιροποιείται καθημερινά από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με «pop up» μηνύματα.

- Κατάρτιση των εμπόρων και των συνολικά 650.000 εργαζομένων στο εμπόριο σχετικά με τη λειτουργία της εφαρμογής μέσω της δημιουργίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας με εύκολη και ελκυστική πρόσβαση και κανόνες χρήσης, με τελικό στόχο την «έξυπνη» ηλεκτρονική εκπαίδευση.

Προγραμμάτων κατάρτισης με τη μεσολάβηση του Κέντρου Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου (ΚΑΕΛΕ– πιστοποιημένου Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης της ΕΣΕΕ) σε όλη την Ελλάδα, τα οποία θα γίνει προσπάθεια να ενταχθούν στα ευρωπαϊκά προγράμματα. Την κατάρτιση προτείνεται να υλοποιούν διαπιστευμένοι υπάλληλοι της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είτε δια ζώσης είτε με ηλεκτρονική ζεύξη.

- Πραγματοποίηση ημερίδων στην Αθήνα, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας για την παρουσίαση της εφαρμογής αλλά και την γενικότερη ενημέρωση του εμπορικού κόσμου επάνω σε ζητήματα ηλεκτρονικού εμπορίου.

 

TAGS