current views are: 1

14 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση06:32

Έρχονται εισιτήρια για τα μέσα μεταφοράς μέσω… κινητού

Με εισιτήρια που θα αγοράζουν μέσω κινητού ή tablet θα μπορούν να μετακινούνται από τα Χριστούγεννα οι επιβάτες των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας.

Δημοσίευση 06:32’
αρθρο-newpost

Με εισιτήρια που θα αγοράζουν μέσω κινητού ή tablet θα μπορούν να μετακινούνται από τα Χριστούγεννα οι επιβάτες των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας.

Την ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων μέσω του κινητού τους ή του tablet θα μπορούν να αγοράζουν από τα Χριστούγεννα οι επιβάτες των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας.

Όπως αναφέρουν τα Νέα, οι Συγκοινωνίες Αθηνών ετοιμάζουν ειδική εφαρμογή για αγορά εισιτηρίων (mobile ticketing) που θα αποτελέσει το μεταβατικό στάδιο για το πέρασμα στο ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Με το mobile ticketing που θα τεθεί σε λειτουργία από το τέλος του 2014 ο επιβάτης θα κατεβάζει μία εφαρμογή στο smartphone ή στο tablet του μέσω της οποίας θα βλέπει όλους τους τύπους των εισιτηρίων. Με ένα κλικ πάνω στο εισιτήριο που επιθυμεί, θα προχωρά στην αγορά του.

Η πληρωμή του εισιτηρίου θα γίνεται μέσω πιστωτικής κάρτας, χρεωστικής ή προπληρωμένης κάρτας που θα είναι συνδεδεμένη με τη συγκεκριμένη εφαρμογή του mobile ticketing.

Μετά την πληρωμή του εισιτηρίου ο επιβάτης θα το ενεργοποιεί με το πάτημα ενός κουμπιού. Στην οθόνη του κινητού του θα εμφανίζεται ένας μοναδικός κωδικός, καθώς και η αντίστροφη μέτρηση του χρόνου διάρκειας του εισιτηρίου.

Αναμένεται με αυτόν τον τρόπο και να εξυπηρετούνται πιο γρήγορα οι επιβάτες και να μην σχηματίζονται ουρές στα εκδοτήρια.


σχετικα αρθρα