Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε απάτες και πλαστογραφίες σχετικά με τραπεζικούς λογαριασμούς νεκρών.

Συνελήφθησαν στο Π. Φάληρο και την Αθήνα, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, τρία μέλη της σπείρας, δύο άνδρες, ηλικίας 46 και 66 ετών και μία 47χρονη συμβολαιογράφος, ενώ αναζητείται ένας 42χρονος που φέρεται να είχε αρχηγικό ρόλο στην ομάδα και άγνωστος αριθμός συνεργών τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες από κοινού με τον 42χρονο και άγνωστους συνεργούς τους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με διαρκή και δομημένη δράση και διέπρατταν πλαστογραφίες πιστοποιητικών τραπεζικών λογαριασμών, με μεγάλα χρηματικά ποσά με σκοπό να προχωρήσουν στην ανάληψή τους αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.

Ειδικότερα, έπειτα από διερεύνηση σχετικής καταγγελίας, διαπιστώθηκε ότι στις 25 Σεπτέβρη ο 66χρονος συλληφθείς, συνοδευόμενος από τον 42χρονο συνεργό του, μετέβη σε υποκατάστημα τράπεζας και επιδεικνύοντας πλαστογραφημένο ειδικό πληρεξούσιο, με «εντολείς» δύο άτομα οι οποίοι είχαν αποβιώσει από τον μήνα Ιούλιο του 2014, επιχείρησε να κάνει ανάληψη χρηματικού ποσού ύψους 160.000 ευρώ, από τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσαν εν ζωή οι δύο«εντολείς».