Νταλίκα φορτωμένη με οκτώ οχήματα, που είχαν πλαστές άδειες κυκλοφορίας και παραποιημένους αριθμούς πλαισίου, εντόπισαν οι αρχές στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Οι άνδρες του τελωνείου, αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν,το βράδυ της Δευτέρας, σταμάτησαν για έλεγχο στην πύλη του Λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, 3 νταλίκες -πλατφόρμες, που είχαν φορτίο αυτοκίνητα. Η νταλίκα με τις βουλγάρικες πινακίδες, όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο, ήταν φορτωμένη με 8 αγροτικά αυτοκίνητα που έφεραν πλαστές πινακίδες και παραποιημένους αριθμούς πλαισίου.

Ο έλληνας οδηγός της νταλίκας, ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τίποτα για την υπόθεση. Η αυτοκινητάμαξα ξεκίνησε από το Αγρίνιο, αλλά τα αγροτικά αυτοκίνητα, όλα 20ετίας, είχαν φτάσει από τον Ασπρόπυργο.

Ο ιδιοκτήτης του φορτίου της νταλίκας, ένας Ελληνο-αυστριακός κλήθηκε από τους τελωνειακούς να δώσει εξηγήσεις και ισχυρίστηκε ότι τα είχε αγοράσει νόμιμα από Ρομά και ότι δεν γνώριζε για τα παραποιημένα στοιχεία.

Η νταλίκα, η οποία κατασχέθηκε, θα ταξίδευε στη Βενετία και από εκεί σε μεγάλο λιμάνι της Ευρώπης, με τελικό προορισμό την Αφρική.

Ο Ελληνο-αυστριακός ιδιοκτήτης του φορτίου συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγείται τώρα στον εισαγγελέα. Παράλληλα, η έρευνα του τελωνείου βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς εκτιμάται ότι πρόκειται για ένα μεγάλο κύκλωμα με διεθνή δράση.