Στόχος είναι όλοι οι Έλληνες να έχουν έως το 2020 διαθεσιμότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο με ταχύτητες άνω των 30Mbps και τουλάχιστον το 50% των ελληνικών νοικοκυριών να διαθέτουν σύνδεση στο διαδίκτυο με ταχύτητα άνω των 100Mbps, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από το βήμα του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός, οι επενδύσεις για την επίτευξη των στόχων θα ξεπεράσουν έως το 2020 τα 2,8 δισ. ευρώ και μπορεί να ανέλθουν έως 4,3 δισ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των επενδύσεων θα προκύψει από τον ιδιωτικό τομέα, με το δημόσιο να εστιάζεται στη δημιουργία ευνοϊκού πλαισίου ρυθμιστικού και κανονιστικού για τη βιωσιμότητα των επενδύσεων, αλλά και παρέμβαση σε περιοχές όπου η αγορά δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί.

«Σήμερα η ευρυζωνικότητα, τόσο σε επίπεδο προσφοράς (κάλυψης) όσο και σε επίπεδο ζήτησης (διείσδυσης), γίνεται όρος βιωσιμότητας σε κάθε εξωστρεφή υπηρεσία και παγκόσμια ατμομηχανή της ανάπτυξης» είπε ο κ.Χρυσοχοΐδης.

Επίσης επεσήμανε πως η ευρυζωνικότητα στη χώρα μας μειώνει τις ανισότητες καθώς η ταχύτητα των δικτύων μειώνει το πρόβλημα επικοινωνίας και διακίνησης που προκαλείται από το ανάγλυφο της χώρας, με τα διεσπαρμένα νησιά και τους επάλληλους ορεινούς όγκους.