current views are: 2

15 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση16:51

Έτοιμος να κηρύξει πτώχευση στο δήμο Μαραθώνα ο Ψινάκης (Βίντεο)

Έτοιμος να κηρύξει στάση πληρωμών στο δήμο Μαραθώνα φέρεται να είναι ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ηλίας Ψινάκης. 

Δημοσίευση 16:51’
αρθρο-newpost

Έτοιμος να κηρύξει στάση πληρωμών στο δήμο Μαραθώνα φέρεται να είναι ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ηλίας Ψινάκης. 

Έτοιμος να κηρύξει στάση πληρωμών στο δήμο Μαραθώνα φέρεται να είναι ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ηλίας Ψινάκης

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης επεσήμανε πως «τα χρήματα που υπάρχουν στα ταμεία του δήμου δε φτάνουν για να πληρωθούν οι υπάλληλοι ούτε αυτόν τον μήνα. Υπάρχει έλλειμμα 3 εκατ. ευρώ». 

«Βρισκόμαστε ανάμεσα στους 10 “κόκκινους” δήμους με χρέη. Οι επιθεωρητές της Δημόσιας Διοίκησης και των Εσωτερικών Υποθέσεων που κάνουν από το πρωί τους ελέγχους τραβούν τα μαλλιά τους» είπε χαρακτηριστικά και χρησιμοποίησε τη ρήση του Χαρίλαου Τρικούπη περί πτώχευσης: 

«Επίσημα τα πορίσματα των ελεγκτών δεν έχουν βγει, αλλά έχω κακά μαντάτα: Δυστυχώς, επτωχεύσαμεν… Ο δήμος Μαραθώνα είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Θα ξεκινήσουμε μια εκστρατεία σε Ελλάδα και εξωτερικό με την ονομασία “Save Marathon” για να σωθεί η πόλη μας».

Νωρίτερα, μιλώντας στην ιστοσελίδα του Βήματος κατήγγειλε πως όλο αυτό το διάστημα «υπήρχε ένα οργανωμένο σχέδιο αποδόμησης όλων των υπηρεσιών του Δήμου που ως αποτέλεσμα έφερε την πτώχευση του».

Σχετικά με τους εργαζόμενους στο Δήμο, ο κ. Ψινάκης σημείωσε πως «δεν πρόκειται να τους αφήσω έτσι, έχω εναλλακτική λύση, υπάρχει plan B΄», αρνούμενος ωστόσο να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες. 

Απέκλεισε ωστόσο την προσφυγή σε δανεισμό, δεν είπε τίποτα εάν σκοπεύει ή όχι να αυξήσει τους φόρους και το μόνο που επεσήμανε είναι ότι «δεν έχω μία, βρίσκομαι σε πτώχευση» και επέρριψε ευθύνες στις προηγούμενες δημοτικές αρχές.