Ενοχή του πρώην νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη ζήτησε η εισαγγελέας για την υπόθεση που συνδέεται με τη ρύπανση της αποξηραμένης -πλέον- λίμνης Κορώνειας. 

Η ετυμηγορία αναμένεται το πρωί της Πέμπτης.

Η εισαγγελέας ζήτησε να καταδικαστεί ο κ. Ψωμιάδης για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας. Η ετυμηγορία του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί αύριο το πρωί. Η υπόθεση εξετάζεται σε δεύτερο βαθμό, ενώ πρωτοδίκως ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με 3ετή αναστολή.

Στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου κάθισαν άλλα τρία υπηρεσιακά στελέχη της άλλοτε Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, στα οποία το πρωτόδικο δικαστήριο είχε επιβάλει ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με 3ετή αναστολή, στον καθένα. 

Η εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση για δύο εξ αυτών και την ενοχή του τρίτου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρώην Νομάρχης επέβαλλε πρόστιμα με καθυστέρηση 15 μηνών από τις εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών, μειωμένα μάλιστα κατά περίπτωση έως και 30%. 

Όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, στα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε δέκα βιοτεχνίες -ύστερα από σχετικούς ελέγχους- το συνολικό ποσό μειώθηκε κατά 24.660 ευρώ.

Απολογούμενος, ο κ. Ψωμιάδης αρνήθηκε τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι ακολούθησε τις εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών, ενώ σε ό,τι αφορά τα πρόστιμα υποστήριξε ότι ο ορισμός και η μείωσή τους ήταν στη διακριτική του ευχέρεια.