current views are: 1

16 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση09:41

Παραπέμπονται σε δίκη όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Παραπέμπεται σε δίκη ολόκληρη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής, για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για παράνομη κατοχή όπλων.

Δημοσίευση 09:41’
αρθρο-newpost

Παραπέμπεται σε δίκη ολόκληρη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής, για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για παράνομη κατοχή όπλων.

Παραπέμπεται σε δίκη ολόκληρη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής, για το κακούργημα της διεύθυνσης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με την πρόταση του εισαγγελέα, Ισίδωρου Ντογιάκου, στο Συμβούλιο Εφετών, η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση στοιχειοθετείται με στοιχεία και συνομιλίες από τη σχετική δικογραφία. Όλοι οι βουλευτές κατά τον εισαγγελέα μετείχαν και γνώριζαν τις εγκληματικές δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής, οι οποίες αναφέρονται μια προς μια στην εισαγγελική πρόταση. 

Να σημειωθεί πως μεταξύ αυτών που ζητεί ο εισαγγελέας να παραπεμφθούν σε δίκη είναι και οι δύο ανεξάρτητοι πλέον βουλευτές, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος και Στάθης Μπούκουρας.

Ολόκληρη η εισήγηση του εισαγγελέα

Παράλληλα, ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί την παραπομπή των Νίκου Μιχαλολιάκου, Ηλία Κασιδιάρη, Νίκου Μίχου, Ιωάννη Λαγού, Γιώργου Γερμενή και Στάθη Μπούκουρα και για το κακούργημα της διακεκριμένη οπλοκατοχής.

Η ίδρυση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής εντοπίζεται στο 2008, με αποκορύφωμα πριν και μετά τις εκλογές του 2012, όταν η οργάνωση απέκτησε μανδύα πολιτικού κόμματος. Ο εισαγγελέας φέρεται να αναφέρει ότι ένα πολιτικό κόμμα μπορεί να είναι εγκληματική οργάνωση, όταν χρησιμοποιεί τους μηχανισμούς και τα επιτελεία του, για την τέλεση εγκληματικών πράξεων. 

Στη Χρυσή Αυγή, κατά τον εισαγγελέα, υπήρχε ιεραρχία με πρώτο τον Νίκο Μιχαλολιάκο και δεύτερο στη σειρά τον Χρήστο Παππά. Ακολουθούν οι Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Γιώργος Γερμενής.

Οι σημαντικότερες εγκληματικές πράξεις της οργάνωσης, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, είναι δέκα, με κυριότερη αυτή της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. 

Μάλιστα, για τη συγκεκριμένη υπόθεση παραπέμπεται και ο αρχηγός του κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος, καθώς γνώριζε και για την επίθεση και είχε ενημερωθεί για τη δολοφονία του Φύσσα.

Επιπλεόν, όπως αναφέρεται στην 700σέλιδη πρόταση του εισαγγελέα, ο Γιώργος Ρουπακιάς είχε στοχοποιήσει τον Φύσσα και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι του κατάφερε τρεις μαχαιριές μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, χωρίς το θύμα να μπορέσει να αντιδράσει. «Ήξεραν ποιος είναι» φαίνεται να τονίζει ο εισαγγελέας, ο οποίος κρίνει ότι τα γεγονότα, δηλώνουν την ένταση του δόλου.

Ανάμεσα στις εγκληματικές πράξεις που εμπεριέχονται στη δικογραφία είναι η πίθεση σε μαθητή στο Π. Φάληρο, οι επιθέσεις στα στέκια «Αντίποινα» και «Συνεργείο» αλλά και οι επιθέσεις σε αλλοδαπούς εργάτες στο Πέραμα και στην Κρήτη.

Σημειώνεται πως συνολικά παραπέμπονται σε δίκη 70 άτομα, από τους 85 που κατηγορούνταν αρχικά για την υπόθεση. Ωστόσο, ζητείται η απαλλαγή 15 κατηγορουμένων, καθώς κρίνεται ότι ενεπλάκησαν τυχαία σε εγκληματικές ενέργειες που εμπεριέχονται στην ογκώδη δικογραφία.

Ακόμη, ο εισαγγελέας θεωρεί ότι πέντε προστατευόμενοι μάρτυρες, που κατέθεσαν για την υπόθεση της ΧΑ, ήταν αξιόπιστοι και επιβεβαίωσαν όλο το ιστορικό της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται πως ήδη στις φυλακές κρατούνται προσωρινά 26 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο γγ της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.


σχετικα αρθρα