Τη λειτουργία μιας ακόμη πολυκατοικίας για την προσωρινή στέγαση οικογενειών με παιδιά, ηλικιωμένων, εγκύων και άλλων πολιτών που είναι άστεγοι ή κινδυνεύουν να μείνουν άστεγοι, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ενόψει της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας.

Πρόκειται για πολυκατοικία στην οδό Βρεσθένης στον Νέο Κόσμο, που αποτελεί κληροδότημα στον δήμο από την Βασιλική Πινιώρη. Η πολυκατοικία πέρασε στην ιδιοκτησία του δήμου το 2010 με την υποχρέωση να αξιοποιηθεί για τη στέγαση απόρων φοιτητών και οικογενειών. Ανακατασκευάσθηκε και επιπλώθηκε από την εταιρεία Procter & Gamble, που ονόμασε τη συγκεκριμένη δράση «Σπίτι Αισιοδοξίας» και πρόκειται να φιλοξενήσει άμεσα επτά οικογένειες και δυο φοιτητές.

Όπως σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, το Δίκτυο Κοινωνικής Κατοικίας συγκαταλέγεται στα πιο καινοτόμα, κοινωνικά προγράμματα της δημοτικής Αρχής. «Οι κοινωνικές ανάγκες είναι μεγάλες και τα μέσα μας περιορισμένα», επισήμανε και πρόσθεσε ότι στόχος είναι «η διαμόρφωση ενός δικτύου αλληλεγγύης με τη συνέργεια και τη συνεργασία όλων όσοι θέλουν να βοηθήσουν -την Κοινωνία των Πολιτών, τους εθελοντές, φορείς του δημοσίου, τον ιδιωτικό τομέα και τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις».

Θα παρέχεται φιλοξενία καταρχάς για έξι μήνες με δυνατότητα παράτασης για άλλους έξι. Η επιλογή των οικογενειών -όπως επισημάνθηκε- γίνεται με διαφανή και αξιόπιστα κριτήρια από διαπαραταξιακή επιτροπή του δήμου. Οι ωφελούμενο θα έχουν πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα, ψυχολογική στήριξη και νομικές συμβουλές από τις δημοτικές υπηρεσίες, ώστε -όπως σημείωσε ο κ. Καμίνης- οι πολίτες αυτοί «να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους, να επανενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο».